Sa protesta poručeno da građani neće nasesti na prevare

- -
0

Protest „Jedan od pet miliona“ održan je na Đačkom trgu u Kragujevcu, uz poruku organizatora da će istrajati u bojkotu izbora jer je etika pre politike, a zakoni su pre interesa.

Član Organizacionog odbora Nebojša Veljković Guja rekao je da svaki organ vlasti treba da poštuje zakone koji su propisani, ali da gradonačelnik Radomir Nikolić krši zakon, jer pet godina ne raspisuje konkurs za sufinansiranje medijskih sadržaja od javnog značaja.

Podsetio je da je Nikolić u petak rekao da nema para za sufinansiranje medijskih sadržaja od javnog značaja.

„Šta nas briga što nemate para. Pa, nemamo ni mi para da plaćamo porez na imovinu, za kuću za stan, ali onda oni pošalju izvršitelja i onda vam uzmu stan“, rekao je Veljković.

On je pitao da li će mediji naplatiti kamate pošto pet godina nisu dobijali novac koji im je neophodan za rad, ocenivši da se to neće desiti.

Veljković je rekao je da će se insistirati na poštovanju zakona, i da se za „sve lopovluke i gluposti“ koje su predstavnici vlasti napravili sudi pošteno i po zakonu.

Na protestu je poručeno gradjanima da ne dozvole da ih prevare oni koji sada spremaju liste za lokalne izbore.

Veljković je rekao da su to „šibicarske“ liste onih koji na „muci narodnoj“ hoće da dobiju neku korist za svoju organizaciju i uzmu komadić vlasti koju će morati da dele sa ekipom Aleksandra Vučića.

„Niko ne može da im veruje da će oni promeniti nešto, a nisu ni kada su bili na vlasti. To mislim na (bivšeg gradonačelnika) Veroljuba Stevanovića i ekipu oko njega. Da mu ne pada napamet da ćemo mu poverovati u tu glupost“, rekao je Veljković.

Novi protest u Kragujevcu najavljen je za sledeću subotu ispred Prve kragujevačke gimnazije u 18 časova.

Nema komentara

Odgovorite