Ruši se deo autoputa od Batočine do Kragujevca?

- -
14

autoput kragujevac batocinaDeo autoputa od Batočine do Kragujevca, vredan 500 miliona dinara, izgrađen je bez ijedne dozvole, zbog čega je inspekcija naložila njegovo zatvaranje i rušenje.

Osim što je izgrađena nelegalno, ova deonica se pokazala i kao rizična za vozače. Na delu gde se iz tri saobraćajne trake uključuje u jednu bilo je više poginulih, a nesreće su se najčešće događale kada su se vozači, neočekujući iznenadno suženje, zakucavali u zaštitnu ogradu. Zbog čestih nesreća, inspekcija je izvršila nadzor i utvrdila da za celokupnu saobraćajnicu ne postoji građevinska dozvola, dokument o prijavi početka radova, odobrenje za izmenu saobraćaja izdato od resornog ministarstva i upotrebna dozvola.

Inspekcija je naložila Kragujevcu da u roku od pet dana objasni zašto potrebna i zakonski propisana dokumentacija ne postoji, a odgovor nikada nije dostavljen. Inspekcija je naložila JP “Putevi Srbije” da zaustavi saobraćaj na ovoj deonici, da se ograda i saobraćajna signalizacija poruše, kao i da se put poruši i vrati u prvobitno stanje. To znači da pored dve trake puta, “Putevi Srbije” moraju da poruše nadvožnjak preko pruge Lapovo – Kragujevac dugačak 81 metar, most preko reke Lepenice dužine 71 metar, kao i petlju Kapavac od 1,1 kilometara.

Ovaj deo puta otvorili su 2010. tadašnja ministarka NIP Verica Kalanović i gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović, a ta deonica trebalo je da spoji Kragujevac sa Koridorom 10 i obezbedi “fijatu” vezu sa ovom saobraćajnicom. Kompletne radove izvelo je Preduzeće za puteve “Kragujevac”, član “Nibens grupe”, u vlasništvu Mila Đuraškovića, koji je uhapšen u maju 2011.

Verica Kalanović, koja je trenutno ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave, i njeni portparoli su na pitanja “Blica” o nelegalnoj gradnji puta odgovorili na pitanja koja im niko nije postavio. “Nisam kupila ni stan u Beču, ni firme, ni automobil, niti sam oštetila državu na bilo koji način, već sam izgradila put koji koristi 300.000 ljudi i zahvaljujući kojem se izvoz Srbije povećao za 20 odsto”, rekla je Kalanovićeva, a prenosi “Blic”.

Izvor: Blic

14 Komentara

 1. Ovi nazadnjaci ima skroz da nas uniste. Kao nije bezbedan put a put ide paralelno sa vec postojecim putem, smesno!
  Ostavite bre vise Kragujevac na miru i pustite grad da se razvija!

  • E jel vidis to je dobra ideja, da sruse fiat, a ne da ruse puteve. Bravoooo, bravo. Za tebe jedno super uber Bravooooo.

 2. E sad pustiti inspekciju koja uvek ima para za plate da ona napravi novi put ako ne uradi za jednu godinu da se ukine a njeni pametnjakovici da odu na biro rada.hvala

 3. Pazi da sruse put gde su potroseni 500 miliona narodnih para pa dal su oni normalni bre kazni ko je kriv, popravi sta ne valja, postavi novog coveka, izdaj dozvole i teraj dalje i zavrsavaj put u ovoj zemlji ako neko nema korist od neceg odmah mu ne odgovara a narod narod ko jebe i onako su svi stoka…!!!!

 4. “iznenadno” suzenje??!! Sve je lepo obelezeno i za NORMALNE vozace nikada nece biti problema! To sto nasa saobracajna policija ne sme da zaustavlja besne automobile koji jure je stara boljka. Ja sam za vecu kontrolu i uvodjenje kamera za merenje brzine!

 5. Iz Kragujevca sam i mislim da ovde nesto debelo smrdi.Jedino mesto gde se put iz 3 trake suzava u jednu je mesto gde izgradjeni deo autoputa prelazi u stari ali i tu je postavljena sasvim odgovarajuca signalizacija i nisam nikada ALI BUKVALNO NIKADA CUO da je tu neko poginuo.Mozda nisu prikupljene dozvole ali laz je da je put toliko nesiguran.Jeste da se primecuju cesti propusti u izgradnji ali tako je po celoj Srbiji.Niko ne pominje neobelezene stubove na sred autoputa u Vojvodini gde su u 3 dana stradale zvezde Granda i jedna zena.Ovo je teska politicka manipulacija na debelu stetu gradjana

 6. kakvih, bre, 30 poginulo? niko tu nije ni far okrznuo…i to je verovatno direktiva iz beograda, oni jedini imaju rusilacke porive prema svemu sto nije beogradsko i prema svemu sto se razvija…bruka

 7. Kakvih bre 30 poginulo koje su to nebuloze,dokle bre slepci jedni da ovaj grad terate da ide unazad umesto napred.Nikad u zivotu nisam tu imao problema prosao sam hiljadu puta,ali zato gospoda panduri ne zaustavljaju one sto idu 150,nego zaustave mrtvog juga ili keca koji umesto 60 vozi 80 pa im pisu kazne.Svi na taj isti put i blokada ako se odluci da se rusi

Odgovorite