Rumun pokušao pljačku menjačnice

- -
0

policijaKragujevačka kriminalistička policija je JONU L. (27), državljaninu Rumunije, odredila meru zadržavanja u trajanju do 48 sati, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo razbojništvo u pokušaju.

Postoje osnovi sumnje da je Jon L., sinoć, u centru Kragujevca, pokušao da izvrši razbojništvo u menjačnici ”EURO A”. On je u menjačnicu dolazio i u prepodnevnim satima da bi se sa zaposlenima dogovorio o razmeni novca u iznosu od 10.000 evra. Tada mu je rečeno da sa novcem i putnom ispravom dođe popodne.

Jon L. se, po dogovoru, pojavio u večernjim satima. Kada je radnik menjačnice izašao iz šalterske prostorije, državljanin Rumunije je krenuo prema njemu i rukom se uhvatio za pištolj koji je nosio za pojasom. Radnik ga je tada uhvatio za ruke, oduzeo mu pištolj (ispostavilo se da je plastičan) i zadržao ga do dolaska policije.

Jon L. kod sebe nije imao novac koji je dogovarao da razmeni. Po njegovoj izjavi, na izvršenje krivičnog dela navodno se odlučio jer je u jednoj od kockarnica u Kragujevcu izgubio veću sumu novca, namenjenog za smeštaj i ishranu radnika, angažovanih na poslovima u kompaniji ”FIAT”.

Jon L. će sutra, uz krivičnu prijavu, biti sproveden istražnom sudiji Osnovnog suda u Kragujevcu.

Nema komentara

Odgovorite