RTK: Gledaoci sami donose zaključke

- -
2

rtkPovodom optužbi DS, Radio televizija Kragujevac ističe da je, kao istinski javni servis Šumadije, jedino u službi gledalaca:

„I prema svim pravilima novinarstva, ukoliko jedan događaj duže od dva meseca potresa centar Šumadije, građani ove regije imaju pravo da o njemu u potpunosti budu obaveštani.

Ako gradonačelnik velikog grada, što jeste Kragujevac, zakazuje obraćanje javnosti u neuobičajeno vreme, a četvrtak u 20 sati nije vreme za redovno obraćanje medijima, u interesu je javnosti da bude obaveštena o tome šta je rekao.

Procenili smo da je najobjektivnije da to učinimo u direktnom prenosu, a na građanima Šumadije je da ocene sam događaj.

To bismo uradili i da gradonačelnik Kragujevca nije predsednik Zajedno za Šumadiju, već i bilo koje druge političke partije.

Radio televizija Kragujevac, s druge strane, nije kriva za loše izborne rezultate, kako Demokratske, tako ni bilo koje druge političke partije.

Krivi smo jedino što javnosti, pa i ovakvim direktnim prenosima, omogućavamo da sami donose zaključke.“

2 Komentara

  1. evo opet neistina .za mene je k9 mnogo realnija tv i ima bolje emisije.mozda i oni nekog favorizuju politicki ,ali je to manje primetno.kad je na tv Kragujevcu bilo kritike na racun gradske vlasti i gradonacelnika -nikad ili jednom u 5 god.a on i njegovi ne mogu da nabroje 5 dobrih stvari koje su uradili za ovaj grad, dobrih stvarno,ne ove gluposti gde se kraduckaju pare,zaposljavaju rodjaci ili milioni trose na neke njihove hirove,traume iz detinjstva…..nema tih stvarno dobrih stvari, prijatelji Kragujevcani,to mi je zao najvise.a tv kg to su ljudi ,radnici,novinari,kao i mi rade svoj posao i ono sto im se naredi.ima porodice i moraju da zaradjuju za njih.ne krivim ih uopste i zelim im sve najboje.

Odgovorite