RK Radnički 1964 obeležio kraj uspešne godine

- -
0

Rukometni klub Radnički 1964 je i ove godine upriličio novogodišnji koktel u restoranu “Jezero” i iskoristio priliku da obeleži završetak kalendarske godine i jedne od najuspešnijih sezona u klupskoj istoriji.

Uz prisustvo čelnika gradske uprave, sponzora, medija, prijatelja kluba, aktuelnih igrača i igračica kao i bivših rukometaša i rukometašica, u svečarskoj atmosferi gostima se obratio direktor kluba Stavro Rašković:

“Svake godine rastemo i sve smo bolji i bolji i želja nam je da se i iduće godine nađemo na ovom istom mestu i da izađemo pred Vas sa još boljim rezultatima. Naš muški tim je trenutno vodeći na tabeli Super B lige, grupa „Istok-zapad“, jedina smo neporažena ekipa i imamo realne šanse da prvenstvo završimo na vodećoj poziciji i plasiramo se u najviši rang. Naša ženska ekipa, iako najmlađa u jedinstvenoj Super B ligi zauzima zlatnu sredinu, šesto mesto i cilj je da tu i završe prvenstvo i steknu neophodno iskustvo za ono što ih čeka dalje. U obe konkurencije imamo i druge timove koji igraju regionalne lige bez rezultatskog opterećenja i služe za pripremu mladih igrača za ulazak u prvi tim. Posebno smo ponosni na našu školu rukometa koja je sve brojnija i postiže odlične rezultate u mlađim kategorijama”, kazao je Rašković.

On se osvrnuo i na činjenicu da klub od 1.januara ove godine posluje kao Sportsko-privredno društvo

“Već godinu dana poslujemo kao javno preduzeće,što nam garantuje ne samo finansijsku, već i stabilnost na ukupnom planu. Zahvalni smo gradskim čelnicima što su u nama prepoznali klub koji će opravdati i već opravdava njihovo poverenje. Imamo 4 takmičarske ekipe, to je kao 4 kluba u jednom i zahvalio bih se svima u klubu koji dišu kao jedan, bez kojih ne bi funkcionisali ovako dobro. Dugujem zahvalnost svim trenerima a posebno bih se zahvalio igračicama i igračima na kulturnom i civilizovanom ponašanju, kako na terenu, tako i van njega i dostojnom reprezentovanju Radničkog i grada Kragujevca”, rekao je Rašković.

Novina od ove godine je da su dodeljena svojevrsna priznanja i nagrade. Za najbolju igračicu 2018. godine proglašena je Jasmina Kolak, dok je isto priznanje iz muške ekipe poneo Stefan Stanojev.

“Moram da priznam da mi prija ova nagrada i da mi je velika čast, ali i obaveza da kao predvodnik ove mlade ekipe dam sve od sebe da u budućnosti budemo sve bolje. Zahvalila bih se svima u klubu, trenerima a posebno saigračicama koje me svojom mladošću i energijom guraju i izvlače najbolje od mene”, rekla je Kolak

“Zahvalan sam na priznanju i ukazanoj časti,pogotovo što sam prvi koji ga je dobio. Kao i Jasmina, najveću zahvalnost dugujem saigračima, bez njih ne bih ni ja bio ovakav. Sa ovog mesta mogu da obećam da ćemo dati sve od sebe da Superligu vratimo u Kragujevac, a Vas pozivam da nas, kao i devojke, bodrite cele godine sa tribina kako bi zajedno došli do zacrtanog cilja”, poručio je Stanojev.

Nema komentara

Odgovorite