Restoran “Idzuo” – umetnost i gastronomske čarolije

- -
0

Kragujevački restoran “Idzuo” pristupa ugostiteljstvu na moderan i inovantivan nacin. Dođite i prepustite se gastronomskoj čaroliji.

“Idzuo” se nalazi na kultnoj gradskoj lokaciji, na mestu nekadašnje kafane “Teatar”. Ambijent je obojen pozitivnom energijom i jedinstvenošću, kojom zrači osoblje, a gosti se, uvek, iznova vraćaju da istraže nove ukuse i uživaju u jedinstvenom doživljaju.

Ako želite da probate nešto novo, moderno, svetskog nivoa pravu stvar pronaćićete u restranu “Idzuo”.

Šta “Idzuo” izdvaja od drugih? Kako se to hrana priprema na drugačiji način? Šta je to “Su vid”?

“Su vid” je uređaj koji namirnice obrađuje na minimalnoj temperaturi u maksimalnom vremenskom intervalu, pri čemu meso čuva sve svoje sokove i daje svoje najbolje ukuse. Meso se ovim načinom pripreme posebno marinira, nakon čega se kratko dimi na roštilju i vakumira. Tako vakuumirano meso se ubacuje u uređaj, gde nastaje čarolija.

Primera radi, butkice i rebra se spremaju 16 sati, od toga 13 sati na temparaturi od 45 do 60°, a poslednja 3 sata temperatura dostiže 73° , pri čemu se ubijaju sve bakterije. Tako termički obrađeno meso se vadi iz vakuuma, lagano odvaja od kostiju, sitno secka i servira u tortilji sa devet salata uz dva sosa. Takvom kombinacijom izazivaju se čula da osete čitav spektar ukusa, koji posebno izdvajaju kao glavni – ukus pripremljenog mesa. Sve se servira u tortilji, na dasci, uz četiri vrste domaćeg čipsa. Uz to u ponudi su i posebni domaći sendviči i omleti u lepinji. Tu su naravno i salate, kao i jedinstveni dezerti koji predstavljaju pravi užitak nakon savršenog obroka.

O KUVARU

Miloš Mišović završio je Srednju ugostiteljsku školu u Vrnjačkoj Banji, koja važi za najprestižniju u toj oblasti u Srbiji. Nakon školovanja, radio je u Kragujevcu u lokalnim ugostiteljskim radnjama. Nakon toga odlazi u Beograd sa ciljem da upozna različite kuhinje i kulture, internacionalnog i raznovrsnog sadržaja. Iz restorana “Žabar” u Beogradu, kao istaknuti pojedinac, dobija ponudu za rad u Moskvi. Posle tri godine života i rada u Beogradu, Miloš odlazi u rusku prestonicu i nastavlja gastronomsku avanturu u srpskom restoranu. Tamo uči ruski jezik i nastavlja da radi u ribljem restoranu, gde se upoznaje sa načinom spremanja mesa u “Su vid” uređaju.

Nema komentara

Odgovorite