Renovirana seoska skola u Goločelu

- -
4

golocelo renovirana skolaSeoska škola u Goločelu, istureno odeljenje OŠ „Miloje Simović“ iz Dragobraće, koje je od 2001. godine bilo zatvoreno zbog tehničkih uslova, a škola na seoskom području praktično ugašena, od danas će ponovo raditi u renoviranim prostorijama.

Kompletna rekonstrukcija ovog školskog objekta vredna oko sedam miliona dinara finansirana je iz gradskog budžeta, a tim povodom, školske prostorije u Goločelu danas je posetio gradonačelnik Veroljub Stevanović sa saradnicima. Stevanović je ovom prilikom podsetio na opredeljenje lokalne samouprave Kragujevca da pomogne opstanak škola na seoskom području kako bi motivisala mlade da ostanu na selu.

– Bitno nam je da seoske škole opstanu. Ako iz ministarstva potekne ideja da je potrebno manje škole polako gasiti, mi smo protiv toga. Grad je takvu odliku doneo i mi ćemo iz gradskog budžeta finansirati učitelje kako bi ostali u tim školama. Naravno, podrazumeva se da investicije u školske objekte prate sve to, pa je tako nedavno renovirana i škola u Kamenici. Cilj je da stvorimo uslove da ljudi ostaju na selu, posebno mladi, što će pratiti investicije u školstvu i zdravstvu – rekao je gradonačelnik Stevanović.

Od ovog polugodišta školu u Goločelu pohađaće 18 učenika i jedan predškolac. Ova četvorogodišnja škola sagrađena je 1948. godine i u njoj se nastava odvijala sve do 2001.

4 Komentara

  1. Hvala gradu, hvala gradonacelnice.. Šteta što ovako lepe vesti ne prenose nacionalni mediji.. Vaša briga za sve u ovom gradu je zaista vredna poštovanja. Neka je na radost i dobrobit pre svega deci a onda i stanovnicima ovog, nekada (u vreme raznih vlasti i kampanja) zaboravljenog dela Kragujevca. Živeli

  2. pogledajte prvi red na slici,ko poznaje ove ljude sve mu je jasno… *** … sramota hvale se ko da su napravili menhetn.da se malo slikaju.svi su tu pomogli,i gradjani,a za selo njih bas briga.

Odgovorite