“Rastimo uz ples” i ove godine na “Čika Dači”

- -
0

Manifestacija “Rastimo uz ples” biće održana, po treći put u Kragujevcu, u četvrtak, 30. maja, od 17 časova na stadionu “Čika Dača”.

Tom prilikom oko 800 predškolaca iz sedam vrtića Predškolske ustanove “Đurđevdan” plesaće zajedno sa svojim roditeljima i vaspitačima. Ulaz za sve koji žele da vide šta su to kragujevački predškolci pripremili je besplatan.

Cilj manifestacije je promocija zdravih stilova života, kao i ples u edukativne svrhe za pravilan rast i razvoj dece. Na “Čika Dači” će mali plesači u bojama svog vrtića, uz vaspitače i roditelje, izvesti ukupno 14 različitih plesova. Plan je da deca izvedu 13 plesova, od kojih jedan sa roditeljima, dok će poslednji, 14. izvesti samo vaspitači “Đurđevdana”.

Manifestaciju organizuje Predškolska ustanova “Đurđevdan” u saradnji sa Dečjom plesnom asocijacijom Srbije, a uz podršku Fudbalskog kluba “Radnički 1923”.

“Rastimo uz ples” je projekat Dečje plesne asocijacije, a prvi put je realizovan 2011. godine. Održavanjem manifestacije u Kragujevcu Predškolska ustanova “Đurđevdan” pridružili se zemljama regiona, pošto se održava i u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Makedoniji.

Nema komentara

Odgovorite