Raspored Božićnih bogosluženja u hramovima SPC u Kragujevcu

- -
0

Dolazak Božića biće svečano najavljen sutra, Badnjedanskim bdenjem u Sabornom hramu u Kragujevcu i nalaganjem Badnjaka u crkvenoj porti.

crkva

Sutra, na Badnji dan, od 7.30 biće služeni Carski časovi, a potom Sveta liturgija u gotovo svim hramovima u Kragujevcu, dok u crkvama u Bresnici i Desimirovcu počinju u 8 sati, a u Malim Pčelicama u 9 časova.

Unošenje badnjaka u Vladičanski dvor planirano je za 16 časova, dok će Veliko povečerje sa osvećenjem i loženjem badnjaka početi u 17 časova u Sabornoj crkvi.

Veliko povečerje u hramu Svetog Joanikija počinje u 16,30 časova, u Hramu Svetog apostola Petra i Pavla u Grošnici u 17,30, u manastiru Blagoveštenje u Divostinu u 18, a u crkvi Svete Trojice u Cerovcu u 19 časova.

Njegovo Preosveštenstvo Episkop šumadijski Gospodin Jovan služiće na Božić svetu liturgiju u Sabornom hramu od 9 sati.
Božićna liturgija u hramu Svetog Dimitrija u Vašarištu počinje u 7 sati, u hramovima Svetog Save na Aerodromu i Svetog Pantelejmona u Stanovu u 7,30, u Staroj crkvi Silasaka Svetog Duha na apostole, hramovima Svete Petke u Vinogradima, Svetog Joanikija u Bresnici, Svete velikomučenice Nedelјe u Desimirovcu, Bogorodice Trojeručice u Malim Pčelicama i Svetog Petra i Pavla u Grošnici počinje u 8 sati, dok u crkvi Svetog cara Lazara u Beloševcu od 9 sati.

Na praznik Sabora Presvete Bogorodice, drugog dana Božića, vladika Jovan će služiti liturgiju u hramu Svetog Pantelejmona od 8,45. U crkvama u Grošnici i Cervocu liturgija drugog dana Božića počinje u 8 sati, a u svim ostalim hramovima od 9 sati.

Na praznik svetog prvomučenika i arhiđakona Stefana liturgija u hramu svetog Pantelejmona počinje u 7,30, u crkvama Svetog velikomučenika Georgija u Šumaricama, Svetog Petra i Pavla u Grošnici i Svete velikomučenice Nedelјe u Desimirovcu počinje u 8 sati, a u ostalim hramovima od 9 sati.

Nema komentara

Odgovorite