Raspisani Izbori za Savete građana mesnih zajednica

- -
0

izbori za savete građana mesnih zajednicaIzbori za Savete građana mesnih zajednica raspisani su i zakazani za nedelju 23.jun 2013.godine.

Ovo je treći put da lokalna samouprava u Kragujevcu, iako nije u zakonskoj obavezi, raspisuje i održava izbore za članove Saveta građana mesnih zajednica, dajući time mogućnost građanima da sami biraju predstavnike koji će u četvorogodišnjem periodu zastupati njihove interese u lokalnoj zajednici.

Predsednik gradskog paralmenta, Saša Milenić, istakao je sledeće:

Kao i svaki drugu izbori i ovi predstavljaju svečanost demokratije i praznik u lokalnoj samoupravi. Izbori za članove Saveta građana u mesnim zajednicama su veoma važan demokratski korak u implementaciji ideje decentralizaciji lokalne samouprave kroz razvoj mesne samouprave. Ideja razvoja Kragujevca, napredovanja u infrastrukturnom, privrednom i svakom drugom smislu, potpuna je tek onda ako se ta energija koja pokreće razvoj kanališe do svakog naselja, do svakog kvarta, do svakog dvorišta u gradu Kragujevcu.

Izborne radnje počinju već od sutra i najpre treba da bude utvrđen obrazac kojim će se prikupljati potpisi na terenu u svakoj mesnoj zajednici. Svako ko želi da se kandiduje za člana Saveta građana mesne zajednice treba da prikupi 20 potpisa podrške građana sa teritorije te mesne zajdenice, i to ako je reč o gradskom području, odnosno 10 na seoskom.

Kandidature se podnose najkasnije 10 dana pre dana sprovođenja izbora, dakle 13.juna do ponoći, nakon čega Komisija mesne zajednice sačinjava listu kandidata, dok konačnu listu, tri dana uoči izbora sačinjava Komisija za sprovođenje izbora za Savete građana mesnih zajednica.

Izbori za Savete građana mesnih zajednica biće održani u nedelju 23.juna u 78 mesnih zajednica, a svaka od njih je posebno biračko mesto. Građani će moći da glasaju od 9 do 17 časova. Podsećanja radi poslednji izbori za Savete građana mesnih zajednica na području grada Kragujevca održani su pre 4 godine, tačnije 14.juna 2009.

Nema komentara

Odgovorite