Radovi na kuglani u završnoj fazi

- -
4

Gradonačelnik Kragujevca, Veroljub Stevanović i član Gradskog veća za investicije i razvoj, Nebojša Vasiljević, obišli su danas radove na kuglani u Drugoj gimnaziji koji su u završnoj fazi. Direktor SC „Mladost“, Miroljub Novaković rekao je da kuglana ima površinu od 700 metara kvadratnih, sadrži sve neophodne uslove za takmičenja, svlačionice za igrače i službene prostorije opremljene svime što je potrebno.

Novaković je najavio i da će, u okviru kuglane, raditi i kafić sa oko stotinak mesta za ljubitelje kuglanja.

– Ovo je jedna od najmodernijih, ako ne i najmodernija kuglana, na teritoriji Srbije. SC „Mladost“ je za izgradnju kuglane uložio dve trećine, a grad Kragujevac trećinu sredstava. Ukupna vrednost radova je deset miliona dinara, kuglana ima četiri staze i opremljena je najasavremenijom opremom nemačke firme „Fung“ – kaže Novaković.

Želeli smo da dobijemo ono što grad nema, jer kuglana u Domu vojske već duže vreme nije u funkciji a nama je potrebna kuglana. U ovom objektu smešteno je i strelište, koje će, ako sve bude po planu, sa radom početi na proleće. Cilj nam je da što više ljudi ovde ne samo profesionalno kuglaju već i da dolaze i drugi koji žele da se rekreiraju – rekao je ovom prilikom gradonačelnik Stevanović, posebno istakavši sposobnost SC „Mladost“ da učestvuje u ovom projektu sa 70 procenata sredstava.

Kuglana zvanično počinje sa radom 23. decembra, u 13 časova, a do 10. januara biće promotivno, odnosno besplatno kuglanje za sve građane.

4 Komentara

  1. tehnicki prijem sale iznad kuglane jos nije obavljen jer izvodjac radova ITSC CO LTD ne sme zbog dugova prema podizvodjacima da se pojavi u Kg
    Podizvodjac

  2. da, sreca sto svi fakulteti u Kragujevcu imaju zgradu i osnovna sredstva, pa mozemo da udelimo 30% novca i sebi priustimo i ovakve stvari u gradu…

Odgovorite