Radnicima “Zastava oružja” bonus uplaćen pa povučen

- -
1

Radnicima “Zastava oružja” u petak je najpre uplaćeno po 10.000 dinara bonusa, ali su uplate ubrzo povučene. Sindikat za ponedeljak najavljuje zbor ispred Upravne zgrade.

Odbor Sindikalne organizacije “Zastava oružje” najoštrije je osudio potez rukovodstva fabrike i Nadzornog odbora da već uplaćen novac po osnovu bonusa u visini od 10.000 dinara povuče sa bankarskih računa radnika fabrike.

“Ovakva odluka rukovodstva i Nadzornog odbora se dogodila pred Zadušnice kada svi pravoslavni hrišćani obeležavaju sećanje na svoje preminule i kada je svim radnicima bio preko potreban novac kako bi pomen na svoje bližnje obeležili na dostojanstven način”, navode u sindikatu.

Odluka o povlačenju već uplaćenog novca je izazvala ogromno nezadovoljstvo zaposlenih i radnici fabrike ovakav čin ocenjuju kao akt provokacije i produbljivanja već postojećih sukoba između rukovodstva i zaposlenih.

“Zbog velike ogorčenosti radnika u ponedeljak u 8 časova održaće se zbor ispred zgrade Sindikata gde će zaposleni biti upoznati sa najnovijim događanjima i do sada nezabeleženom provokacijom od strane rukovodnih i upravljačkih struktura”, saopštio je sindikat.

1 komentar

  1. Pa ima još firmi komunalnih gde se čak plate nisu primale po tri meseca (zbog raznih “šerifa gradova i njegovih gibaničara) pa niko nije izlazio u novine i kukao …

Odgovorite