Radnici se otrovali hranom u Fijatu

- -
4

fiatPet radnika Fiat automobila Srbija smešteno je na lečenje na Infektivnu kliniku u Kragujevcu zbog mogućeg trovanja hranom.

“Od 15.00 do 19.00 časova obratilo nam se oko 30 radnika i svi su rekli da su jeli špagete sa mlevenim mesom. Četiri pacijenta su već na bolničkom lečenju, a jedan će sigurno biti zadržan, jer ima jake bolove u trbuhu”, izjavila je Tanjugu dežurni lekar Ljiljana Nešić.

Ostali su ambulantno zbrinuti i pušteni na kućno lečenje uz zakazanu kontrolu sutra pre podne, dodala je ona.

“Radnici koji su zadržani na lečenju nisu još uvek u dobrom stanju, ali nisu ni životno ugroženi”, rekla je Nešićeva napominjući da su svi dehidrirani i da imaju povećan broj stolica i da primaju terapiju.

Ona je ocenila da je reč o sređe teškoj kliničkoj slici pacijenata.

Kompanije FAS saopštila je da je nekoliko zaposlenih u fabrici u Kragujevcu prvobitno zatražilo pomoć u medicinskom centru te fabrike zbog stomačnih tegoba.

“FAS intenzivno sarađuje sa nadležnim zdravstvnim službama kako bi se utvrdio uzrok tegoba kod radnika, navedeno je u saopštenju u kome se dodaje da hranu za fabrički restoran dostavlja spoljni dobavljač.

4 Komentara

  1. ma sta danas ja vec duze vreme vidim i osecam da hrana nije uredu nije samo spagete sva hrana je nekog cudnog ukusa ja sam od juce na bolovanju i imam te iste simptome kao i ovi ljudi danas,bruka i sramota te dobavljace treba zauvek za zatvore da nikad vise ne dobiju radnu dozvolu za rad!!!!!!!!!!

    • Da, da…… pre neki dan im je stiglo 150kg ukvarenog mesa pa kao i uvek sto rade mesaju ga sa raznim aditivima i zacinima kao i soda bikarbona… Samo sto im je sad izmaklo kontroli

  2. U zadnje zaista hrana nije na zadovoljavajucem nivou. Cesto je prezacinjena i bezukusna. A sa krompirom nas udavise. Riba je posebna prica, kao da je obarena u vodi i neukusna ukratko trula. Mislim da treba promeniti Selco a mozda su i radnici nezadovoljni kako ih gazda tretira i placa.

  3. @Fas krompir je jedino povrce za koje ne postoji osoba koja ga ne jede u jednom od nacina pripreme, zato je na meniju svaki dan. I kako to sad odjednom svi znate da je stiglo pokvareno meso? zasto ste jeli ako ste znali da ne valja. Meni licno selco-va hrana ne smeta, a ovo je moglo svakome da se desi! pozdrav iz montaze!

Odgovorite