Radnici preduzeća Šumadija blokirali kapiju fabrike

- -
1

štrajkRadnici preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom “Šumadija” iz Kragujevca blokirali su jutros ulaznu kapiju fabrike, i ne dozvoljavaju ulaz direktoru i pravniku tog preduzeća. Oko 50 zaposlenih, od ukupno 90, štrajkuje zbog 13 neisplaćenih zarada i zahteva smenu rukovodstva fabrike.

Šestorica radnika sa invaliditetom štrajkovali su glađu dve nedelje, ali su prošle sedmice taj protest “zamrzli”, posle pisane garancije iz Ministarstva rada da će im biti isplaćene zarade, kao i da će biti pokrenut postupak za razrešenje skupštine preduzeća i sproveden socijalni program.

– Radnici mirno stoje sa jedne strane kapije, a direktor i pravnik su s
druge, a tu je i policija – rekla je predsednica sindikata SIPOS i socijalna radnica preduzeća Milka Milovanović.

Ona je navela da su radnici nezadovoljni jer je direktor dao otkaz jednom radniku, kao i zbog toga što nema para da se isplati drugi deo zarade za oktoba prošle godine.

Direktor preduzeća “Šumadija” Milan Miladinović rekao je da od jutros ne može da uđe u fabriku, i da stoji na ulici zajedno sa pravnikom.

On je naveo da pare za refundaciju zarada osoba sa invaliditetom iz državne kase nisu stigle, ali i da štrajk u fabrici blokira proizvodnju, zbog čega nema načina da se isplaćuju zarade.

Miladinović je naveo da je prošle nedelje jednom radniku koji je angažovan po ugovoru o obavljanju povremenih poslova, dao otkaz jer je odbio posao.

– Pojedini radnici koji štrajkuju izazivaju incidente. U petak su izvalili štok na vratima od kancelarije pravnika, a meni razbili naočare, pa smo celu noć bili u policiji i sudu da dajemo izjave – rekao je Miladinović.

1 komentar

  1. Direktora na ulicu!
    Sto se tice samog posla, mozda bi ga i imali kada bi snizili cene na nivo ostalih firmi.

Odgovorite