Radnici iz Kragujevca protestovali u Beogradu: “Danas gladni, sutra žedni”

- -
0

protesti Prvomajskom skupu na Trgu Nikole Pašića u Beogradu prisustvovalo je i nešto više od 300 radnika iz Kragujevca. Predstavnici Samostalnog sindikata ovom prilikom istakli su da radnici imaju sve manje prava i da je poboljšanje položaja zaposlenih neophodnost Srbiji.

Ljubisav Orbović, predsednik Saveza samostalnih sindikata, izrazio je svoj stav medijima kroz osnovanu tvrdnju da je uništenjem srpske privrede došlo i do gubitka radnih mesta, ali i formiranja blaže verzije “robovlasničkog” poretka u kojem radnici imaju sve manje prava, manje novčanih sredstava, a njihova deca, “radnička deca” često ostaju i bez elementarnih namirnica za život.

-Najveći problem je apatija građana. Cilj ovog protesta je da se prekine apatija i podigne moral radnicima, rekao je Orbović i dodao da se neće promeniti situacija dok radnici ne izađu na ulice i bore se za svoja radna mesta i plate.On je najavio i da će sindikati vrlo brzo odneti svoje zahteve Vladi Srbije, kojoj su, kako tvrdi, dali dosta vremena da se položaj radnika poboljša.

Okupljeni su nosili transparente na kojima između ostalog piše “Danas gladni, sutra žedni”, “I ti si sindikat”, “Za spas građevinarstva Srbije”, kao i zastave različitih sindikalnih organizacija.

 

Nema komentara

Odgovorite