Putevi pod snegom, učestali udesi

- -
0

Sneg koji gotovo čitavog dana pada na području Kragujevca i Šumadije izazvao je dosta problema u saobraćaju.

Mnoge linije javnog prevoza su bile skraćene, ulice neraščišćene, a prigradska naselja prohodna onoliko koliko su se automobili probili kroz sneg.

Učestalu su i nezgode, pa su se tako, gotovo u isto vreme, oko 16 časova, dogodile dve u kojima su učestvovali putnički automobil i autobusi GAS-a. Jedna saobraćajna nezgoda dogodila se u Ilinoj Vodi, kod Koletove pumpe, i u njoj je povređena jedna osoba. Mladić je zadobio nagnječenje grudnog koša i nije životno ugrožen. Hitnu pomoć pozvala je Saobraćajna policija.
Druga saobraćajna nezgoda desila se u Petrovcu, a povređenih nije bilo.

Auto moto savez Srbije saopštio je da na putevima ima snega i leda što otežava vožnju, pa je, usled klizavih kolovoza potreban dodatni oprez.

Ekipe Javno-komunalnog preduzeća “Šumadija” i Preduzeća za puteve “Kragujevac” su na terenu i rade na raščićavanju snega, mada su građani koje se obraćaju Ritmu grada uglavnom nezadovoljni.

Preduzeće za puteve Kragujevac održava putnu mrežu Šumadije i Pomoravlja u dužini od 750 kilometara, a ekipe putara raspoređene su na 9 punktova sa ukupno 18 vozila.

Kako kažu, imaju dovoljne količine soli i rizle.

Devet ekipa Javno komunalnog preduzeće „Šumadija” održava grad i prigrad.

Nema komentara

Odgovorite