Protest taksista

- -
0

taksistiPredstavnici udruženja taksi vozila i autoprevoznika „Nezavisnost“ održali su juče protest na trgu kod Krsta, zbog, kako su naveli, odluke Skupštine grada o velikim ovlašćenjima komunalne policije, kao i naplate mandatne kazne.

Tim povodom, novinarima se obratio Saša Milenković, sekretar Sekretarijata za inspekcijske poslove.

– Ovlašćenja koja su zakonom propisana komunalnoj policiji od trenutka kada je počela sa radom, ista su do danas. Odlukama Grada daju se ovlašćenja komunalnoj policiji da može da sankcioniše prekršaje, ovlašćenja za naplatu mandatne kazne, pisanje prekršajne prijave i zahteva za pokretanje prekršajnog postupka i krivične prijave. Navedeni zahtevi članova udruženja nisu najjasniji, ali ukoliko vozači imaju sva dokumenta zakonom propisana, nikako neće imati problema sa komunalnom policijom, saobraćajnom inspekcijom niti bilo kojom republičkom ili gradskom službom – istakao je Milenković.

– Kada su u pitanju žalbe taksi vozača vezane za mandatne kazne, odnosno ovlašćenje komunalnog policajca da mandatnu kaznu odredi na licu mesta je istina, ali visina mandatne kazne propisana je zakonom. Komunalni policajac na licu mesta može odrediti mandatnu kaznu koja za taksiste iznosi pet hiljada dinara i ona je fiksna, dok za pravna lica iznosi 20.000 dinara. U tom slučaju ne postoji mogućnost za bilo kakvu manipulaciju, jer kazne u fiksnom iznosu ne mogu određivati komunalni policajci koji kaznu naplaćuje – dodao je Milenković.

Slične vesti

Nema komentara

Odgovorite