Protest Kragujevčanina ispred Centra za socijalni rad

- -
1

Kragujevčanin Ivan Suvačarević najavio je za danas u 14 sati protest ispred Centra za socijalni rad. Razlog za takav vid borbe je, kako navodi, to što je uprkos protivljenju struke, veštačenju i želji devojčice da živi sa njim, ta insttucija starateljstvo poverila majci.

Ivan Suvačarević,otac šestogodišnje devojčice, zakazao je protest ispred Centra za socijalni rad u Kragujevcu u ulici Svetozara Markovića u sredu 4.septembra od 14 časova.

Zbog ovog slučaja, kako su mediji ranije objavljivali, protiv odgovornih osoba u Centru za socijalni rad u Kragujevcu podneta je krivična prijava nadležnom Višem javnom tužilaštvu – Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije u Kraljevu.

Prijavu su podneli uzbunjivači iz Centra za socijalni rad za krivično delo trgovina uticajem, koje je, prema njihovim navodima, počinilo rukovodstvo te socijalne institucije u slučaju dodeljivanja starateljstva nad šestogodišnjom devojčicom. Prijavu je podneo i otac devojčice.

Centar je, naime, starateljstvo poverio majci, uprkos protivljenju struke, veštačenju i želji devojčice da živi sa ocem. To je, kako tvrde podnosioci krivične prijave, Centar za socijalni rad učinio iz straha od kontrole poslovanja ove ustanove od strane državnog revizora, a to je, prema rečima oca Ivana, upravo devojčicina majka.

1 komentar

Odgovorite