Proširenje saradnje SAD i Kragujevca

- -
0

Proširenje saradnje SAD i KragujevcaOtvaranju fabrika kompanije “Johnson Controls” prethodio je susret ambasadora SAD Majkla Kirbija i gradonačelnika Veroljuba Stevanovića.

Na sastanku u Skupštini grada govorilo se o proširenju privredne saradnje, ali i političkim temama.

Drugi put van Beograda, a prvi put u Kragujevcu. Ambasador SAD Majkl Kirbi susreo se sa gradonačelnikom Kragujevca Veroljubom Stevanovićem.

Saradnja ambasade i lokalne samouprave počela je sredinom devedesetih godina, pa je sastanak bio prilika za podsećanje na do sada postignuto, ali i otvaranje novih tema.

Umesto kulturne dominantna bi mogla da postane privredna saradnja, jer osim Džonson kontrolsa ima i drugih kompanija zainteresovanih za ulaganja.

Američki ambasador će biti gost Kragujevca i na dan proslave državnosti Srbije 15. februara u Knjaževsko srpskom teatru.

Posete italijanskog ambasadora su veoma česte, a poslednjih nedelja u gostima su bile i diplomate iz Brazila, Nemačke i Holandije.

Tokom boravka u Kragujevcu američki ambasador posetio je i Filološko umetnički fakultet.

Više protokolarna poseta završena je razgovorom sa studentima, koji su pre svega bili zainteresovani za mogućnosti usavršavanja u Sjedinjenim Američkim Državama kao i za razlike u obrazovnom sistemu dve zemlje.

Autor/Izvor: Maja Stanković, Marija Milošević / RTK

Slične vesti

Nema komentara

Odgovorite