Promocija monografije o oštećenjima bubrega

- -
0

bubreziNa Svetski dan bubrega, 14. marta, na Fakultetu medicinskih nauka u Kragujevcu biće održana promocija nove monografije doc. dr Dejana Petrovića ,,Akutno oštećenje bubrega u kliničkoj praksi”. Ovogodišnja tema Svetskog dana bubrega upravo je: ,,Bubrezi za život: Stop akutnom oštećenju bubrega”.

Promocija će biti održana u amfiteatru Fakulteta medicinskih nauka u 16 sati, a na njoj će pored autora govoriti i recenzenti- prof. dr Mileta Poskurica, prof. dr Svetislav Kostić, prof. dr Marina Petrović i prof. dr Vladimir Miloradović.

O autoru:

Doc. dr Dejan Petrović, dr sci. med, specijalista interne medicine-nefrolog, rođen je u Ćupriji, diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Kragujevcu, a specijalizaciju iz oblasti interne medicine i subspecijalizaciju iz nefrologije obavio je na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Od 2000. godine radi na Klinici za urologiju i nefrologiju KC-a Kragujevac, gde od 2012. godine vrši funkciju direktora klinike. Na Medicinskom fakultetu u Kragujevcu zaposlen je od 2001. godine, a od 2011. godine je šef katedre za nefrologiju.

Slične vesti

0

Nema komentara

Odgovorite