Promene u menadžmentu Fijata

- -
0

fiatKompanija Fiat automobili Srbija saopštila je danas da je za novog komercijalnog direktora kompanije postavljen Umberto Janučeli dok je njegov prethodnik Geri Klark, preuzeo novu poziciju u okviru FIAT Krajsler Grupacije.

Istovremeno, za novog finansijskog direktora postavljen je Fabricio Renci, dok je dosadašnji prvi čovek finansija kragujevačke kompanije Slavomir Bekijer, preuzeo novu poziciju u Italiji.

Navodi se da je Janučeli u FIAT Grupaciji počeo da radi 1990. godine, od čega 15 godina na više radnih mesta u prodajnom timu na teritoriji Italije u kome je napredovao do pozicije direktora prodaje za FIAT brend na italijanskom tržištu.

Od 2005. godine, Janučeli bio je uključen u projekte Grupacije na istočnoevropskim tržištima, kao i na ruskom tržištu. Pre dolaska u Srbiju, zauzimao je poziciju Regionalnog menadžera za tržišta Nemačke, Irske i Velike Britanije.

Njegov kolega, Fabricio Renci poseduje izuzetno iskustvo od 16 godina rada u oblasti finansijskog kontrolinga.

Pre nego što je imenovan u FAS, obavljao je poslove industrijskog kontroling menadžera u Torinu, gde je njegova odgovornost bila da koordinira industrijske kontroling aktivnosti, uključujući i WCM projekat, kao i kontrola fiksnih i varijabilnih troskova proizvodnje u matičnim fabrikama.

Prethodno je radio kao finansijski direktor u Sevelu, na zajedničkom projektu kompanija FIAT Group Automobiles (FGA) i Peužo Citroen Automobili (PCA), a bio je i finansijski menadžer u fabrikama u Kasinu i Melfiju, saopštila je kompanija FAS.

Nema komentara

Odgovorite