Promena rukovodstva u Fijatu

- -
0

fiatGeneralni direktor kompanije Fiat automobili Srbija (FAS) Antonio Čezare Ferara od 1. marta neće biti na toj funkciji. Kragujevačkom fabrikom, od početka narednog meseca, rukovodiće Silvija Varneti, koja se smatra uticajnom menadžerkom u Fiatovoj centrali u Torinu.

Pored nje fabrikom će upravljati resorni rukovodioci FAS-a, među kojima su direktor proizvodnje Frančesko Čačna i menadžer za ljudske resurse Kristijano Frankini.

Ferara se vraća u Italiju, gde će nastaviti da radi na odgovornim poslovima u Fiatu.

Podsetimo da je u Kragujevac došao u drugoj polovini 2011. iz Fiatove fabrike u Kasinu, koja je u to vreme važila za jednu od najmodernijih i najuspešnijih.

Ferara je u FAS-u zamenio dotadašnjeg generalnog menadžera kompanije Đovanija de Filipisa, a došao je da završi kragujevačku fabriku i u njoj započne proizvodnju novog Fiatovog modela automobila.

Uspeo je u jednom i u drugom: 13. decembra 2011. puštena je u rad nova Fiatova kompanija u Kragujevcu, u čiju izgradnju i opremanje je investirano oko milijardu evra, i koja slovi za najsavremeniju Fiatovu fabriku na svetu, dok je 4. jula 2012, startovala serijska proizvodnja najnovijeg Fiatovog modela “fiat 500l”.

U stručnim krugovima ocenjuje se da je njegov odlazak znak da je kragujevačka fabrika “odrasla”, odnosno da ne mora da ima italijanskog “staratelja” stalno lociranog u Srbiji.

Izvor: Dana

Nema komentara

Odgovorite