Projekat „Međunarodno obdanište“ prvi put u Kragujevcu

- -
0

kindergarden - Copy„Međunarodno obdanište“ (International Kindergarten) je projekat studentske organizacije AIESEC koji se prvi put realizuje u Kragujevcu. Tokom realizacije ovog projekta mališani će imati priliku da prođu kroz interaktivne radionice, koje će biti edukativnog, motivacionog i animiranog karaktera, prilagođene njihovom uzrastu i kreirane u saradnji sa organizacijom.

Kroz aktivnosti koje su isplanirane u saradnji sa vaspitačima iz vrtića, mališanima će biti probuđena svest o multikulturalizmu, različitostima, biće podstaknuti na društvenu odgovornost i međusobnu toleranciju. Realizacija projekta je počela početkom septembra, a sam projekat je osmisljen tako da deca učestvuju u interaktivnim i edukativnim radionicama sa inostranim studentima – volonterima iz inostranstva, koji su došli iz raznih krajeva sveta kao što su Brazil, Češka, Turska i Egipat.

Svaki student će, povezivanjem reči i crteža učiti decu engleski jezik, kroz uglavnom lak i pristupačan izbor reči. Deca če kroz časove jezika i osnove komunikacije, naučiti i o kulturi i običaju naših gostiju iz inostranstva, a ujedno će i dozvoliti inostranom studentu zaduženom za svoju grupu dece da prikaže drugačiju perspektivu i energiju bitnu za razvoj deteta. Pored svih edukativnih aktivnosti volonteri imaju priliku da se upoznaju sa kulturom, običajima i tradicijom naše zemlje. Kroz organizovane izlete i ekskurzije, volonteri imaju mogućnost da se upoznaju sa znamenitostima i bogastvima Srbije.

kindergarden

AIESEC je globalna mreža studenata koja razvija liderski potencijal mladih i pozitivno utiče na društvo. Vođena od strane studenata, svojim programima internacionalnih praksi i organizacijom edukativnih i društveno odgovornih projekata, pruža mladima jedinstvenu mogućnost za lični i profesionalni razvoj.

Više informacija o samoj organizaciji i mogućnostima koje su na raspolaganju svim studentima možete pronaći na sajtu www.aiesec.org.rs

Nema komentara

Odgovorite