Projekat „Aktivno do promene“ po prvi put u Kragujevcu

- -
0

aiesec logoMeđunarodna studentska organizacija AIESEC u septembru ove godine po prvi put organizuje projekat „Aktivno do promene“, pod sloganom “Stvari se ne menjaju same, vi ih menjate”. Učenici osnovnih škola iz Kragujevca, a kako je planirano i iz Kraljeva i Jagodine, imaće priliku da, u okviru radionica edukativnog karaktera o ekologiji i toleranciji; sportu i zdravoj ishrani; borbi protiv narkomanije, alkoholizma i maloletničke delikvencije, razviju svest o važnosti ovih tema, a kasnije će raditi na poboljšanju društvene svesti o navedenim pitanjima. Ovim povodom u našu zemlju stiglo je devet studenata iz različitih zemalja sveta (Ukrajina, Turska, Egipat, Poljska, Grčka, Tunis, Slovačka), koji će sa našim osnovcima razmenjivati mišljenja, iskustva i ideje o raznim pitanjima. Cilj ovog projekta je da osnovci prihvate i prenesu svojim vršnjacima ono što su naučili na radionicama, kako bi na taj način ostvarili pozitivan uticaj na društvo.

ADP logo

Projekat „Aktivno do promene“, koji će trajati tri nedelje, biće realizovan u vidu radionica. Radionice, u kojima će učestvovati oko tri stotine osnovaca, uzrasta od šestog do osmog razreda, će se održavati u septembarskom i oktobarskom terminu. Učenici iz Kragujevca će nakon predavanja biti raspoređeni u timove koji će, kroz radionice, raditi na osmišljavanju i ostvarivanju sopstvenih aktivnosti, koje će im omogućiti da shvate koliko je važna briga o životnom prostoru u kome provode vreme, kao i briga o sebi i ljudima koji ih okružuju.

Realizacija projekta i radionica u Kragujevcu biće započeta 17. septembra, a nakon toga iste će se organizovati u Kraljevu i Jagodini.

Nema komentara

Odgovorite