Proglašeni pobednici kampanje “Hajde da rastemo zajedno“

- -
0

Hajde da rastemo zajednoPovodom 5.juna Svetskog dana zaštite životne sredine u kompaniji Fiat automobili Srbija predstavljeni su rezultati velike edukativne ekološke kampanje “Hajde da rastemo zajedno“, koju su od februara do juna ove godine, uz podršku lokalne samouprave, zajednički sproveli ova kompanija i 25 kragujevačkih osnovnih škola.

Kampanja, u kojoj su učestvovali učenici IV razreda, sprovedena je u 5 faza- od izbora ambasadora životne sredine među đacima, preko radionica koje su održane u školama i fabrici FAS, do donacije specijalnih kanti za odvajanje otpada za recikliranje, sakupljanje otpada i likovnih konkursa. Sadnja drveća, kao završna faza, pomerena je za septembar, zbog vremenskih prilika. 

Na jučerašnjoj svečanosti u krugu Fiat automobili Srbija, u prisustvu člana Gradskog veća za obrazovanje, kulturu i informisanje Dragoslava Miloševića, direktora, nastavnika i učenika škola koje su bile uključene u kampanju, direktor fabrike FAS Frančesko Čanča dodelio je vredne nagrade najboljima.

Angelina Lazarević iz škole Stanislav Sremčević nagrađena je biciklom za najbolji crtež na temu zaštite životne sredine, dok je osnovna škola Živadinka Divac nagrađena za najbolje organizovanu školu i njenih 50 učenika ići će na izlet u Beograd u organizaciji Fiat automobila Srbija.

Pozdravljajući sve prisutne direktor fabrike FAS-a u Kragujevcu Frančesko Čanča izrazio je zadovoljstvo što je njhova kampanja naišla na tako dobar odziv među učenicima i nastavnicima osnovnih škola u Kragujevcu. “Nastavićemo sa sličnim aktivnostima i u narednom periodu pošto i ovde u Srbiji ali i na svetskom nivou kao kompanija pokušavamo da poslujemo tako što ćemo odgovoriti na potrebe današnjeg sveta, pri tome ne ugrožavajući buduće generacije da ostvare svoje potrebe“, rekao je Čanča.

Nema komentara

Odgovorite