Profesor koji štrajkuje glađu prevezen u Urgentni centar

- -
0

Kragujevački profesor Petar Blagojević, koji već osmi dan štrajkuje glađu ispred zgrade Ministarstva prosvete, prevezen je kolima Hitne pomoći u Urgentni centar.

Ministarstvo prosvete nije htelo da primi Blagojevića punih sedam dana, iako je obavešteno, piše Forum beogradskih gimnazija. Ovaj portal takođe navodi da je “lično kontaktirao pomoćnika ministra prosvete za inspekcijske poslove Bogoljuba Lazarevića, koji je još pre sedam dana obećao da će reagovati, ali niti on, niti ministar, nisu reagovali”.

Školska uprava Kragujevac ne želi da sprovede nalog Ministarstva prosvete i profesora tehničkog obrazovanja i informatike Petra Blagojevića vrati na posao, zbog čega on ponovo štrajkuje glađu.

Profesori Petar Blagojević i Živadin Disić iz Niša do sada su dva puta štrajkovali glađu zbog nepravedno oduzetih licenci i gubitka posla u svojim školama.

Oni su ponovo dobili licence za rad koje su im bile oduzete, a ministar prosvete Mladen Šarčević im je obećao i posao na određeno vreme.

Disić je to i ostvario, zahvaljujući dobroj koordinaciji Bogoljuba Lazarevića, pomoćnika ministra za inspekcijske poslove i Školske uprave Niš, piše Forum beogradskih gimnazija.

Nema komentara

Odgovorite