Prijem za šampiona sveta Dragana Ristića

- -
0

Za Dragana Ristića, paraolimpijskog reprezentativca Srbije u streljaštvu koji je na nedavno održanom Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji, u disciplini vazdušna puška, osvojio zlatnu medalju i kvotu za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine, priređen je prijem u svečanom salonu Skupštine grada.

Ristić je tri puta učestvovao na svetskim prvenstvima, a dva puta je predstavljao zemlju na paraolimpijskim igrama. Osvajač je zlatnih medalja sa prvenstva sveta i Evrope.

Prijemu su prisustvovali Milan Armuš predsednik Streljačkog kluba “Čika Mata“, kao i naši reprezentativci Stevan Pletikosić i Milutin Stefanović – ovogodišnji dobitnik Đurđevdanske nagrade grada Kragujevca za oblast sporta i Draganov otac Tomislav koji ga prati na svim takmičenjima.

“Najnovije priznanje osvojeno na tako velikom takmičenju mnogo znači. Za to takmičenje u Južnoj Koreji spremao sam se od početka godine. Uloženo je mnogo truda i rada, ali se isplatilo”, kaže Ristić.

Ristića u decembru očekuje Evropsko prvenstvo u Beogradu, a naredne godine u oktobru Svetsko prvenstvo u Australiji.

Puška sa kojom je osvojeno zlato stara je tri decenije tako da bi podrška grada, kako je rečeno, u zanavljanju opreme bila dragocena za klub koji je iznedrio izuzetne strelce. Četvrtu godinu zaredom “Čika Mata“ je najbolji klub u državi.

Čestitajući Ristiću na uspehu, gradonačelnik Radomir Nikolić je rekao da je grad spreman da pomogne klubu koliko god može.

“Ako je neko zaslužio podršku grada onda su to strelci, jer predstavljaju Kragujevac i državu u svetu na najbolji mogući način. Razmotrićemo mogućnost svake vrste podrške, a pre svega pomoći u nabavci nove opreme”, rekao je Nikolić.

Nema komentara

Odgovorite