Prezentacija Protokola o vodi i zdravlju

- -
0

Ministarstvo prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja u saradnji sa Misijom Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Srbiji i udruženjem “Arhus centar” iz Kragujevca organizuje prezentaciju “Protokola o vodi i zdravlju” u hotelu Kragujevac, sutra od 12 sati.

Cilj Protokola o vodi i zdravlju je da se na svim odgovarajućim nivoima, kako u nacionalnom, tako i u prekograničnom i međunarodnom kontekstu, zaštiti zdravlje i dobrobit ljudi u okviru održivog razvoja, kroz unapređenje upravljanja vodom, uključujući zaštitu vodenih ekosistema, a putem prevencije, suzbijanja i smanjenja oboljenja uzrokovanih neispravnom vodom.

Podzemne i površinske vode su obnovljivi resursi, sa ograničenom sposobnošću oporavka od negativnih aktivnosti ljudi, pa je važno istaći da je održivo upravljanje hidrološkim ciklusom ključno, kako za ispunjavanje potreba ljudi, tako i za zaštitu prirodnih resursa i životne sredine.

Cilj prezentacije je pravovremeno informisanje šire javnosti, o značaju ratifikacije Protokola, kao i definisanje prioritetnih aktivnosti, koje će biti primenjene na lokalnom nivou, nakon ratifikacije.

Program prezentacije će se sastojati od integrisanih prezentacija predstavnika nadležnih Ministarstava, zatim predstavnika organizacija civilnog društva i predstavnika mladih.

Slične vesti

Nema komentara

Odgovorite