PREVARANTI: Zaradili 50.000 evra na falš “najkama”!

- -
1

prevara na fb nike patikeA. D. (30)  iz Beograda, M. Ž. (27) i Lj. P. (38) iz Kragujevca osumnjičeni su da su nelegalnom prodajom falsifikovanih patika marke “Najki” zaradili i do 50.000 evra.

Kako se sumnja, A. D. iz Beograda, M. Ž. i Lj. P. iz Kragujevca su robu slali i putem različitih kurirskih službi, a novac primali u gotovini nakon svake isporučene pošiljke.

Kako piše dnevni list “Alo”, pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala izvršili su, u više odvojenih akcija, pretrese stanova u Beogradu i Kragujevcu. Tom prilikom oni su osumnjičenima oduzeli kompjutersku opremu, veću količinu falsifikovanih patika, internu evidenciju o prodaji, kao i veću sumu novca, stečenog nelegalnom prodajom.

Kako se sumnja, oni su tu istu robu slali i putem različitih kurirskih službi, a novac primali u gotovini nakon svake isporučene pošiljke. Na ovaj način, svako od osumnjičenih je u poslednjih godinu dana prodao robu u vrednosti između 30.000 i 50.000 evra, tako da je svako od njih troje zaradio minimum po 10.000 evra.

Osumnjičeni su robu reklamirali i prodavali putem interneta, ostvarajući veći broj naloga na društvenoj mreži Fejsbuk, kao i putem aukcijskih i drugih sajtova za oglašavanje.

Izvor: Alo

1 komentar

Odgovorite