Presečen lanac trgovine drogom

- -
0

Kragujevačka kriminalistička policija presekla je još jedan organizovan lanac trgovine narkoticima. Tom prilikom uhapšene su četiri osobe sa područja opštine Aranđelovac, od kojih je oduzeto oko 11 kilograma opojne droge „skank“ i 200 grama heroina. Zaplenjena droga bila je namenjena tržištu u zemljama zapadne Evrope i za prodaju uživaocima na području šumadijskih opština. Zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, mera zadržavanja u trajanju do 48 sati određena je Vladimiru P. (29), Admiri H. (30), Božidaru Đ. (29) i Nemanji P. (30).

Osnovano se sumnja da je opojnu drogu „skank“ Vladimir P. nabavio u novembru 2012. godine. Za transport 5.450 grama ove droge do Beča angažovao je Admiru H. Kragujevačka kriminalistička policija je autobus, u kome je Admira H. prenosila „skank“, uz pomoć kolega iz Novog Sada, zaustavila na auto putu kod ovog grada. Droga, zapakovana u 10 najlonskih kesa, pronađena je u torbi u prtljažniku autobusa.

Kada je izgubio telefonski kontakt sa Admirom H., Vladimir P. je sa Božidarom Đ., koji se takođe bavio prodajom opojne droge, pokušao da pobegne na područje Kosova i Metohije. U saradnji sa policijskim službenicima granične policije, oni su uhapšeni na administrativnom prelazu Končulj.

U porodičnoj kući Vladimira P. u okolini Aranđelovca policija je pronašla još 10 paketa, u kojima je bilo preko 5.500 grama ”skanka”, dok je u kući u Aranđelovcu, kod njegovog brata Nemanje P. pronađeno oko 94 grama heroina, razgramiranog u kesicama i pripremljenog za prodaju. U kući Božidara Đ. pronađeno je 106 grama heroina, kao i novac u iznosu od preko 900 evra i 50.000 dinara, za koji se sumnja da potiče od trgovine narkoticima.

Tokom sprovođenja akcije hapšenja i zaplene opojne droge, policija je u Aranđelovcu izvršila 11 pretresa. Pored opojne droge i novca, pronađeni su pištolj i municija, za koje se sumnja da pripadaju Vladimiru P.

Vladimir P., Admira H., Božidar Đ. i Nemanja P. biće sutra lišeni slobode i, uz krivičnu prijavu, sprovedeni istražnom sudiji Višeg suda u Kragujevcu.

 

Nema komentara

Odgovorite