Presečen lanac šverca cigareta, povređen policajac

- -
0

Pripadnici Policijske uprave u Kragujevcu – Policijske stanice u Kniću sinoć su presekli krijumčarski lanac šverca cigareta. Tom prilikom povređen je jedan policajac, dok je zaplenjena velika količina cigareta.

Policijska patrola je u mestu Bumbarevo Brdo kod Knića pokušala da zaustavi vozila marke „audi“ ivanjičke i „volksvagen pasat“ kragujevačke registracije, koja su se kretala smerom od Čačka prema Kragujevcu. Vozač „audija“ postupio je po znaku policijskih službenika i zaustavio vozilo, dok je vozač „pasata“ najpre usporio kretanje, a onda naglo ubrzao i prednjim delom vozila udario policajca Željka T. Nakon povređivanja policijskog službenika koji je pao na kolovoz, oba vozila velikom brzinom udaljila su se prema Kniću.

Posle pređenih nepunih par kilometara došlo je do kontakta ovih vozila. „Audi“ je sleteo u kanal, dok je „volksvagen pasat“ ostao na kolovozu, pa je na njega, iz pravca Knića, naletelo vozilo „volksvagen golf“’. U ovom udesu tri osobe, u vozilu „golf“, zadobile su lake telesne povrede. Vozači „audija“ i „pasata“ ostavili su vozila sa cigaretama i pobegli preko obližnjih njiva.

Policajac Željko T. zadržan je na lečenju u Kliničkom centru u Kragujevcu i lekari se još nisu izjasnili o težini njegovih povreda.

U vozilima je zaplenjeno 2.430 boksova raznih cigareta, vrednosti oko 3.700.000 dinara.

Tokom uviđaja ustanovljeno je da su se na „audiju“ nalazile registarske oznake koje ne pripadaju ovom vozilu. Policija intenzivno radi na pronalaženju osoba koje su švercovale cigarete i nanele povrede policijskom službeniku. Protiv njih će biti preduzete sve mere krivične i prekršajne odgovornosti.

Nema komentara

Odgovorite