Preminula Danica Ćirković

- -
25

preminula danicaPrimili smo tragičnu vest da je preminula naša dvadesetčetvorogodišnja sugrađanka Danica Ćirković za čije novo srce se borio ceo grad prikupljajući sredstva za transplataciju.

Dobra volja i humanost naših sugrađana nije izostala, kao ni velika želja da Daničino srce zdravo zakuca zajedno sa našim srcima. Međutim, njeno bolesno srce nije izdržalo i ona je, nakon pogoršanja zdravstvenog stanja preminula danas u KC Kragujevac.

“I pored preduzetih svih mera lečenja i velikih napora specijalističkog tima Klinike za kardiologiju, danas oko 12 sati Danica je preminula. Bolest srčane slabosti, izazvane urođenom hipertrofičnom kardiomiopatijom, bila je u terminalnoj fazi. Pacijentkinja je čekala na transplataciju srca, ali je osnovna bolest, nažalost sprečila mogućnost te intervencije”, stoji u saopštenju KC Kragujevac.

Podsećamo, Danica je najpre bolovala od zadebljanja srčanog mišića, ali se bolest pre šest meseci naglo pogoršala.

Redakcija portala Ritam Grada upućuje najiskrenije saučešće porodici Ćirković i svima koji žale zbog ovog nemilog događaja.

25 Komentara

 1. Iskreno saucesce porodici… Zaista sam, iako je nisam poznavao, veoma tuzan.. Trudili smo se zaista da sakupimo što više, na raznim manifestacijama… Eto i večeras je trebalo na košarkaškoj utakmici, ali…. Neka joj je večna slava!

 2. Nisam je poznavala ali mi je kao gradjaninu krivo sto se,ipak kasno probudila svest da urgentnije reagujemo u akciji:(
  Pocivaj u miru Danice.

 3. Sta reci tuga mala je stvar znajuci Danicu i njene najmilije . Porodici Cirkovic iskreno saucesce u bolu i tuzi neka joj je vecna slava pamticemo je zauvek u nasim srcima…

 4. Danice, pocivaj u miru. Nisam te poznavala, ali mi je neizmerno zao sto nisi uspela da izdrzis borbu do kraja. Pokazali si da si bila nevidjeni borac. neka te andjeli cuvaju zauvek. :(

 5. Važno je da novca u Kragujevcu ima za vaterpoliste iz celog sveta, plivačke akademije, dodelu stanova, crnce u redovima naših klubova, za sve ima, osim za najugroženije. Danici nije trebalo puno para, zar ne. Da li će se neko u skupštini grada danas postideti?

 6. Pocivaj u miru andjele!! Neka je grad ,drzavu sramota sto je dozvolila da nam ode jedan mladi zivot .Nisu nasli za shodno da makar pozajme detetu a mi bismo svi vratili pare …vazno je da za gluposti ima…tuga ,cemer i jad…

 7. A koncerti Gorana Bregovica i ostalih estradni marifetluci,,,da li ima neki fond u ovom gradu , ali da nema dobro nam poznatih faca ,koji kad tad zavrse u zatvoru ,sve podrzani od sebi slicnih.Svaki san se postidim gde zivim.

 8. Da je trebalo da se skupi para za koktele i slobodu pritvorenicima Gradska vlast bi to ekspresno uradila sa raznim sponzorima.
  STIDITE SE VLASTODRŠCI.
  Neka ti je laka ova Šumadijska zemlja Danice.

 9. mnogo mi je krivo…saucesce porodici.nisam je poznavala,ali se osecam kao da jesam jer smo svi bili upuceni u njenu situaciju.pocivaj u miru.

 10. Pocivaj u miru Danice!! Pitam gradsku vlast, koje ce posledice imati svi oni jer su dozvolili da ode jedan mlad zivot? Kragujevcani ovo je moglo da se desi mom detetu,vasem…dajte da se sami organizujemi. Osnujemo fond gde bi uvek imala neka svota iskljucivo za ovakve slucajeve da ne bismo zavisili od (ne)milosti onih kojima su prece proslave od jednog mladog zivota.Fond Danicino srce…

  • Apsolutno se slazem! Svako od nas treba da povede borbu, preko drustvenih mreza i u okolini, da se u secanje na Danicu bojkotuje proslava Dana grada. Ja sigurno necu ici, jer sa okrutnim i samozivim ljudima iz uprave grada ne zelim nista da proslavljam.

Odgovorite