Pregazio ženu kamionom, pa pobegao

- -
0

policijaU saobraćajnoj nezgodi koja se juče, oko 14.20 sati, dogodila u Ulici Ivana Cankara u Kragujevcu, poginula je Draga S. (79) iz Kragujevca.

Dragu je na kolovozu udario kamion „zastava turbo zeta“ koji se kretao unazad. Kada je pala teretno vozilo prešlo je preko nje, što vozač nije primetio. Zaustavio je vozilo, krenuo napred i ponovo prešao preko pešaka. Kamionom je, bez položenog vozačkog ispita za ovu kategoriju, upravljao Aleksandar A. (26) iz Gornje Sabante kod Kragujevca.

Kada je video šta je uradio Aleksandar A. se kamionom udaljio, ne pružajući pomoć povređenom licu. Kamion je parkirao u naselju „Pivara“, a policijske službenike „ubeđivao“ da ga je navodno neko ukrao. Nakon što mu je predočeno da će u slučaju lažnog prijavljivanja biti krivično gonjen, Aleksandar A. je priznao da je on kamionom pregazio pešaka.

Draga je podlegla povredama u Kliničkom centru u Kragujevcu.

Uviđaj je izvršio istražni sudija Osnovnog suda u Kragujevcu, u prisustvu zamenika Osnovnog javnog tužioca i pripadnika saobraćajne policije.

Aleksandru A. određena je mera zadržavanja u trajanju do 48 sati. On će danas, uz krivičnu prijavu, biti sproveden istražnom sudiji, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi

Nema komentara

Odgovorite