Predstavnik Kragujevca na Samitu o investicijama u Šangaju

- -
0

dobrica milovanovićNa poziv organizatora globalnog Samita o investicijama i autsorsingu, koje se održava u Šangaju od 12. do 16. juna, član Gradskog veća za međunarodnu saradnju grada Kragujevca, prof. dr Dobrica Milovanović, biće jedini učesnik iz Srbije koji će govoriti o uslovima i pogodnostima za investiranje u našoj zemlji.

Uveren da je poziv došao na osnovu prethodnih angažovanja u evropskim okvirima prof. dr Dobrica Milovanović je rekao da učešće na Samitu predstavlja veliko priznanje za grad Kragujevac i za njega lično.

Tamo ću kao VIP učesnik imati prilike da budem jedan od govornika, a među dokumentima Samita biće profil grada Kragujevca. U svom nastupu predstaviću uslove i pogodnosti za razne vrste investiranja u Srbiji, sa posebnim naglaskom na visoku obrazovanost u odnosu na ostale zemlje Jugoistočne Evrope, prosečno jeftiniju i dobro obučenu radnu snagu, kao i na povoljnosti koje donosi Sporazum sa Rusijom o slobodnoj trgovini, naveo je prof dr Milovanović.

U poslednje vreme autsorsing je identifikovan kao nastupajuća i perspektivna delatnost, a imajući u vidu pogodnost koje naša zemlja ima on bi mogao biti budućnost za Srbiju.

Na šestom Samitu o investicijama i autsorsingu koji zajednički organizuju Vlada Narodne Republike Kine i Azijsko-pacifička asocijacija APCEO, učestvovaće šefovi država, politički lideri, ugledni svetski ekonomisti, lideri poznatih međunarodnih organizacija, privrednih asocijacija, investicionih kompanije, kao i ugledni ministri, članovi parlamenata i gradonačelnici iz celog sveta. Među njima će biti i bivši premijeri Nemačke, Francuske i Australije, Gerhard Šreder, Domink de Vilpen i Bob Houk, kao i lideri najvećih svetskih kompanija sa liste Fortune 500 i Forbes 2000.

Nema komentara

Odgovorite