Predstavljanje programa finansiranja Fonda za inovacionu delatnost

- -
0

bic_logoFond za inovacionu delatnost u saradnji sa Biznis inovacionim centrom Kragujevac  organizuju predstavljanje Programa ranog razvoja i Programa sufinansiranja inovacija u okviru Projekta podrške inovacijama u Srbiji, sutra u 11 sati u prostorijama Biznis inovacionog centra.

Tom prilikom, prisutnima će se obratiti dr Ljiljana Kundaković, v.d. direktora Fonda za inovacionu delatnosti; Marko Atanasovski, program menadžer Fonda i Vladimir Vojvodić, samostalni savetnik u Fondu za inovacionu delatnost. Oni će govoriti o detaljima Programa i procesu prijavljivanja, kao i o ciljevima i perspektivi Fonda za inovacionu delatnost.

Fond za inovacionu delatnost objavio je 8. februara 2013. godine nastavak javnih poziva za programe finansiranja, a krajnji rok za podnošenje prijava projekata je 15. april. 2013. godine.

Program ranog razvoja, otvoren 5. decembra 2011. godine, finansira do 85% ukupnih troškova projekta inovativnih kompanija u iznosu do 80.000 evra za aktivnosti kao što su izrada prototipa, dokazivanje koncepta i priprema poslovnih planova.

Program sufinansiranja inovacija, otvoren 29. marta 2012. godine, finansira do 70 % ukupne vrednosti projekta u oblasti tehnološkog razvoja i komercijalizacije u ukupnom iznosu do 300.000 evra.

Projekat podrške inovacijama u Srbiji se finansira kroz pretpristupne fondove Evropske unije (IPA) isprovodi se u saradnji sa Svetskom bankom.

Nema komentara

Odgovorite