Predstavljeni nacrti zakona o zdravstvenoj zaštiti i osiguranju

- -
0

Predstavnicima lokalne samouprave, Gradske uprave za zdravstvo i socijalnu zaštitu i zdravstvenih instutucija Doma zdravlja, Zavoda za stomatologiju, Zavoda hitne medicinske pomoći, Instituta za javno zdravlje, Apotekarske ustanove, Lekarske komore kao i predstavnicima udruženja pacijenata, danas je u Skupštini grada Kragujevca održana prezentacija i javna rasprava o Nacrtu zakona o zdravstvenoj zaštiti i Nacrtu zakona o zdravstvenom osiguranju.

javna-rasrava

U ime grada Kragujevca predstavnike Ministarstva zdravlja Republike Srbije i učesnike javne rasprave pozdravila je dr Gordana Damnjanović, članica Gradskog veća za zdravstvo i socijalnu zaštitu. Ona je podsetila da je zakon u oblasti zdravstvenog osiguranja i zaštite poslednji put revidiran 2005. godine i pozvala sve učesnike da uzmu aktivno učešće u javnoj raspravi.

U organizaciji Ministarstva zdravlja i podršku Gradske uprave prva prezentacija i javna rasprava održana je danas u Kragujevcu a planirane su još u Novom Sadu i Nišu.

O nacrtima zakona predstavnicima zdravstvenog osiguranja, zdravstvenih ustanova, privatnih praksi, udruženja pacijenata govorili su pomoćnici ministra Slađana Đukić i Mirjana Ćirić.

Prema rečima predstavnika Ministarstva zdravlja novi zakon bi trebalo da donese brojne novine i prednosti za građane.

Nacrti zakona o zdravstvenoj zaštiti i zdravstvenom osiguranju nalaze se na sajtu Ministarstva zdravlja.

Nema komentara

Odgovorite