Poziv JSP Kragujevac za povraćaj uplaćenih sredstava za vođenje matične evidencije

- -
5

Javno stambeno preduzeće Кragujevac obaveštava sugrađane da počev od računa za mesec jul 2020. godine, stavka i izdatak koji se odnosi na naknadu za vođenje matične evidencije nije više sastavni element jedinstvene uplatnice, čime su obaveze građana na mesečnom nivou umanjene za iznos od 49,00 dinara.

Nakon uočenih nepravilnosti u pogledu obračuna ove naknade i nenamernog nesporazuma koji ni na koji način ne sme da se odrazi na prava građana, Javno stambeno preduzeće “Кragujevac“ više ne obračunava ovu naknadu.

Ovom prilikom, a radi otklanjanja posledica po građane koji su savesno plaćali ovu naknadu, JSP Кragujevac u saradnji sa gradom Кragujevcom poziva sve sugrađane koji su u prethodne tri godine vršili uplate na ime naknade matične evidencije, da u prostorijama JSP Кragujevac sklope Sporazum čijim potpisivanjem će se izvršiti povraćaj iznosa plaćenog po ovom osnovu.

Počev od 1. septembra, JSP Кragujevac u svojim prostorijama u ulici Nikole Pašića broj 2, kancelarija broj 3. na I spratu sklapaće Sporazume, i u najkraćem roku po proveri plaćenih iznosa, na tekući račun sugrađana uplatiti sredstva utrošena na ime naknade za vođenje matične evidencije.

Molimo građane Кragujevca da prilikom dolaska u poslovne prostorije JSP Кragujevac, ponesu važeću ličnu kartu i karticu tekućeg računa otvorenog kod poslovne banke.

Ovim pozivom JSP Кragujevac transparentno pruža mogućnost građanima da se na miran i veoma jednostavan način reguliše pitanje povraćaja utrošenih sredstava na ime naknade za vođenje matične evidencije.

Uz zahvalnost na razumevanju JSP Кragujevac u svom pozivu sugrađanima ističe da će u narednom periodu naporno raditi da se prava i interesi svih sugrađana pravilno ostvaruju i poštuju.

5 Komentara

 1. Gradjani su to placali tacno 6 godina a ne 3 godine.Krades 6 godina a vratis samo polovinu novca…divno.

 2. Ne 6 godina već po odluci grada od 2003 godine. I sada treba da čekaju u redu i potpišu vansudsko poravnanje pristajanjem da im lopovi vrate sredsta od 3 godine

  • Svaka ti je zlatna brate Dragoljube. Lopov zemlju pritiso govorio je moj deda. Grajdani nemoj te pristajati na vansudsko poravnanje. Idite u advokatsku kancelariju kod Energetike, mislim da je Todorovic. Naplatite glavnicu i kamatu jer oni su znali da utuze gradjane za mnogo manja dugovanja.

 3. Ovo je mala pobeda i pocetak.

  Uskoro jos novih vesti na slicnu temu.

  Pratite portal Ritam Grada ali i ostale informativne medije grada.

  Cisto javnosti radi informacija a koja se ne pojavljuje

  Jedan od razloga povracaja novca je sto ni jedan privredni subjekt a koji posluje u skladu sa Zakonima Srbije nema mogucnosti da naplacuje bilo kakavu naknadu i da tako istu zove i navodi.

  Naknadnu/e moze samo da naplacuju drzavni organ odnosno organi lokalne samouprave tj. gradovi i sl.

  Period od poslednje tri (3) godine je ipak nesto nego nista (naravno ne iz ugla zakona). Sustina je da je ovo prvi put da je JSP Kragujevac priznao gresku javno. Sto se tice snosenja odgovornosti u nas Srba, to je uvek bilo tema koja je trajala u nedogled.

  Jedino sto je izvesno je to, da je grad Kragujevac u ime svih gradjana grada Kragujevca, osnivac privrednog subjekta JSP Kragujevac i da to JSP Kragujevac nedaje za pravo da se ponasa kako se ponasa.

  Kragujevcanin

 4. A šta se dešava ako je osoba preminula a na njega se vodio račun, meni je otac preminuo sada 2.09.2020 i na njega se vodio račun, da li ću moći da naplatim?
  Komšinica je išla i njen suprug je preminuo pre 8god i nisu joj dali, ali mi je čudno kako se vode računi na njega a preminuo pre 8god.

Odgovorite