Požar u zgradi opštine (FOTO)

- -
5

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova – Sektora za vanredne situacije lokalizovali su požar koji je danas izbio na sedmom spratu Skupštine grada Kragujevca. U požaru nije bilo povređenih, a na gašenju je bilo angažovano više od 20 vatrogasaca sa sedam vatrogasnih vozila.

pozar opstina

Požar je izbio u prostorijma u kojima se nalazi građevinska inspekcija.

Dojava o požaru je dobijena u 18. 40 sati, a pripadnici vatrogasno – spasilačke jedinice bili su na licu mesta za dva minuta.

Zaposleni, koji su se nalazili u zgradi na petom spratu, evakuisani su, a uzrok požara je za sada nepoznat.

Jednom pripadniku vatrogasne jedinice je pozlilo tokom gašenja vatre, ali mu je brzo pružena pomoć, pa je sada u dobrom zdravstvenom stanju.

– Nažalost, desilo se šta se desilo, rano je da pričamo o uzrocima, to će utvrditi nadležni organi, ali ima indicija da su požar izazvale neispravne električne instalacije, jer se to dešavalo i nekoliko puta ranije. Mi smo ove godine planirali da obavimo rekonstrukciju upravo 6. i 7. sprata zgrade, koji su u najlošijem stanju, ali jednostavno nije bilo novca. Na stranu materijalna šteta, najvažnije je da niko nije povređen – izjavio je gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić koji je sa svojim saradnicima bio na licu mesta.

pozar-opstina-2

pozar opstina 3

pozar opstina 4

5 Komentara

 1. Ne bih želeo da se pravim pametan ali neka pitanja se nameću sama.Požar u 18;40 a evakuisani zaposleni na petom spratu (ne znam ko radi na tom spratu ali je za svaku pohvalu da rade prekovremeno).Ko je dozvolio priklučak gomile klima uređaja (vidi se na slikama) a instalacije su stare?Kada smo već kod instalacija to je vreme kada nisu uključeni potrošači (ili jesu):videćemo šta će istraga da pokaže , po meni ima nekih ne rečenih stvari.Takođe ne bih o teoriji zavere ali u pitanju je građevinska inspekcija!Sve je moguće.

  • Evo jedne zavereničke teorije: inspektorima dosadilo da piju pa rešili posle posla, kad gazda nije tu, da zapale cigaretu… i gle cuda! Počeše da elektriziraju tastature, od šoka inspektoru ispade cigareta. The rest is history.

  • Evo ja cu da ti odgovorim. Na petom spratu su kancelarije Direkcije za urbanizam i gradjevinarstvo, Republickog zavoda za statistiku i Privrednog suda i zaposleni zavrsavaju tacno na vreme. Sprat je prazan do 17h, tada nastupaju cistacice tako da su one najverovatnije evakuisane.
   Inace, instalacije su ocajne po opstini, bar na ovim spratovima iznad prvog-drugog. Ima gomila resoa i grejalica (naravno u zimskom periodu) kao i klima koje su spojene produznim kablovima, po neke i sa dva produzna kabla, tako da me ne bi cudilo da je neki produzni kabal upalio tepih i tako doslo do pozara. Sad fora je sto je bilo 18:40 prema tvom komentaru, jer prvi put sad cujem za pozar, pa bi bilo zanimljivo da se cuje koji potrosac je izazvao pozar.

   • Hvala na odgovoru.Ali prvo ralika između komunjare i komuniste je velika drugo ja sam napisao komunist a ne komunista , no nije bitno, vreme nije prema mojem komentaru već “Dojava o požaru je dobijena u 18. 40 sati,…” tako piše u članku a ja sam napisao “to je vreme kada nisu uključeni potrošači (ili jesu).”.znači da je i tvoj komentar na kraju na istim talasnim dužinama sa mojim.

    ©RitamGrada.rs Objavljeno na stranici http://ritamgrada.rs/kragujevac/vesti/pozar-u-zgradi-opstine-foto/#comment-8754

 2. Nadovezujem se na pomenute nejasnoce gore. 7. sprat? Zgrada Opstine ima 6 spratova! To je jako jednostavno izbrojati. I da, evakuacija radnika – nemoguce. Izricito je zabranjeno ostati prekovremeno, sefovi su (dok sam na 5.spratu radila) isterivali radnike – pod idejom, posle cete traziti isplatu za prekovremeni rad. Gle cuda.

Odgovorite