Postavljanje turističkih mapa u Kragujevcu

- -
0

turisticke mape gtoU toku je postavljanje turističkih mapa Kragujevca, Miloševog venca i Spomen parka „Kragujevački oktobar“ na pet lokacija u Gradu. Na Dvomostovlju, u neposrednoj blizini Stare crkve i Stare skupštine i nekadašnje upravne zgrade Zastave, i na Đačkom trgu, ispred zgrade Prve kragujevačke gimnazije postavljene su dvostrane turističke info table na kojima je mapa grada sa jedne i mapa Miloševog venca sa druge strane.

Projektom postavljanja turističke signalizacije na teritoriji grada Kragujevca predviđeno je postavljanje ukupno pet ovakvih tabli, označenih kao „turističke informacije“. Preostale turističke mape biće postavljenje danas i sutra  na lokacijama u Ulica Kralja Petra I (u pešačkoj zoni, kod Zlatne ruže), u ulici Lole Ribara (na početku Pešačke zone, kod hotela Zelengora) i u Spomen parku „Kragujevački oktobar“ (ispred Muzeja „21 oktobar“).

Ovaj tip znakova pruža detaljne informacije o turističkoj ponudi grada, kulturno-istorijskim i prirodnim znamenitostima, kao i servisne informacije o institucijama i objektima korisnim za kretanje turista u Kragujevcu, pa je zato veoma značajan oblik turističke signalizacije. Postavljanjem turističkih mapa i interaktivnog izloga završava se druga faza realizacije Projekta postavljanja turističke signalizacije na području grada Kragujevca, kojom se obeležavaju turistički lokaliteti, kulturno-istorijske znamenitosti, prirodne znamenitosti, hoteli i javni objekti na teritoriji Kragujevca.

Na turističkim mapama, čiji je autor Dragan Mitrović, gradski dizajner zaposlen u službi Protokola Skupštine grada, najznačajniji objekti i lokacije u gradu obeleženi su stilizovanim umetničkim crtežima Milivoja Obrenovića Lije.

Investitor radova je Gradska turistička organizacija „Kragujevac“ a izvođač preduzeće „Signal“ iz Sombora. Ukupna vrednost radova u drugoj fazi projekta je šest i po miliona dinara. Turistička organizacija je kroz projekat obezbedila sredstva iz republičkog budžeta, preko Sektora za turizam Ministarstva finansija i privrede i iz gradske kase.

FOTO: Z.Petrović/GTO Kragujevac

Slične vesti

Nema komentara

Odgovorite