Posao za još 20 radnika: Kompanija “Gomma Line” otvara novi pogon u Kragujevcu

- -
0

Fabrika “Gomma Line” iz Kragujevca, koja proizvodi autokomponenate od gume, planira da u januaru 2013. godine otvori novi proizvodni pogon od 700 m2, čime će se otvoriti mogućnost za zapošljavanje dvedesetak radnika.

Fabrika ove kompanije veličine 2.000 m2 nalazi se u industrijskoj zoni “Petrovac” u Kragujevcu i trenutno zapošljava 85 radnika, od čega je 17 zaposleno u ovoj godini.

– Ukupna vrednost izvoza u prvih 9 meseci 2012. je oko 2,5 mil EUR, a do kraja godine će preći 4 mil EUR – rekao je za “eKapiju” Nenad Cvetković, direktor kompanija “Gomma Line”.

Od osnivanja, “Gomma Line” je stopostotno izvozno orijentisana. Gumeno-tehničke delove za motorna vozila izvozi na tržišta Rusije, Belorusije, Ukrajine, Uzbekistana, a od pre dve godine izvozi na zapadno tržište, u Nemačku i Francusku, kao i u bivše jugoslovenske republike.

– Očekujemo u nerednom periodu nekoliko novih ugovora sa jednom italijanskom i nemačkom kompanijom, a težimo i da povećamo obim poslovanja na našem starom izvoznom tržištu u zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza – dodaje Cvetković.

Pored fabrike u Kragujevcu, ova kompanija ima predstavništva u Moskvi i Ljubljani.

Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) dodelila je kompaniji “Goma Line” nagradu za izvoznika godine u kategoriji malih i srednjih preduzeća, a Komercijalna banka uručila je ček u iznosu od 10.000 EUR za unapređenje izvoznih aktivnosti, na svečanosti 6. decembra koja je održana u hotelu “Metropol Palace”.

IZVOR: eKapija

Nema komentara

Odgovorite