Posao za desetoro novih preduzetnika

- -
0

Danas je u Zgradi grada potpisano još 10 novih ugovora o korišćenju bespovratnih sredstava koje u okviru projekta “Započni sopstveni posao“ kao deo programa za podsticaj preduzetništva grad Kragujevac prvi put finansira samostalno.

U prisustvu člana Gradskog veća za privredu i privatno preduzetništvo Dalibora Jekića, 10 novih preduzetnika potpisalo je ugovore kojima, na osnovu ispunjenih uslova konkursa, dobijaju po 200 hiljada dinara za pokretanje sopstvenog biznisa. Ugovore je sa budućim preduzetnicima u ime grada potpisao Zoran Kuzmanović, načelnik Gradske uprave za privredu, sport i sportsku infrastrukturu. Grad Kragujevac već 8 godina uspešno realizuje dodele grantova i do sada je potpisano 650 ugovora – rekao je načelnik Kuzmanović.

Od 2005. godine do danas podeljeno je 650 grantova i nakon izvršene analize održivost biznisa je oko 60 odsto. Zaključno sa današnjim potpisivanjem, ove godine grad Kragujevac dodelio je 25 grantova. U drugom krugu potpisivanja ugovora, iz budžeta grada izdvojeno je 3 miliona dinara međutim, zbog neispunjenih uslova konkursa nekih od kandidata, danas je potpisano 10 ugovora te je za njih iz budžeta izdvojeno 2 miliona dinara. Grad Kragujevac će nastaviti sa ovom praksom jer se pokazala veoma uspešnom – istakao je član Gradskog veća, Dalibor Jekić.

Korisnici grantova opredeljuju se podjednako za uslužne i proizvodne delatnosti, a procenat održivosti posla je izuzetno visok.

Nema komentara

Odgovorite