Porodični bioskopski vikend u znaku humanosti

- -
0

bioskop porodicni vikendU bioskopu „Cineplexx Kragujevac Plaza“, tokom Porodičnog vikenda, 2. i 3. februara, prikupljaće se pomoć za kragujevački Centar za razvoj usluga socijalne zaštite „Knjeginja Ljubica”.

Posetioci koji donesu stvari neophodne ovim ustanovama – sredstva za higijenu i garderobu, biće nagrađeni besplatnim kokicama. Bioskopi će deliti ulaznice putem lokalnih medija, a njihovi dobitnici će sami birati cenu – prilog za decu iz pomenutih ustanova. Kutije za dobrotvorne priloge biće postavljene u bioskopima oba dana Porodičnog vikenda.

Bioskop će štićenicima Centra „Knjeginja Ljubica“ obezbediti karte za filmove nakon Porodičnog vikenda, kada će im prikupljena sredstva biti uručena.

Tokom Porodičnog vikenda biće prikazani popularni porodični naslovi: „Koko i duhovi“, „Haos u kući – matroci dolaze“, „Semijeva velika avantura 2 3D“ i „Zvončica i tajna krila 3D“. Pored filmova, u holovima bioskopa mališani će od 12 do 17 časova moći da se druže sa maskotama i mađioničarima i da učestvuju u radionicama. Mališani do 14 godina, korisnici kartice Porodičnog film kluba bioskopa „Cineplexx“, dobiće na poklon Mali Politikin zabavnik, a njihovi roditelji će uz tu karticu plaćati dečiju cenu ulaznice. Posetioci bioskopa „Cineplexx Kragujevac Plaza“ imaće priliku da se oprobaju u Pikadu, u saradnji sa Arenom Fun factory.

Centar za razvoj usluga socijalne zaštite “Kneginja Ljubica“ Kragujevac je nova ustanova socijalne zaštite, koju je grad Kragujevac osnovao maja meseca 2011. godine, u cilju realizovanja usluga socijalne zaštite za decu, mlade, odrasla i stara lica.

U okviru Centra realizuju se sledeće usluge:
– Dnevni boravak za decu i mlade sa smetnjama u razvoju,
– Dnevni boravak za decu iz porodica u riziku,
– Dnevni boravak za decu i mlade sa problemom u ponašanju,
– Dnevni boravak za odrasla i stara lica,
– Klub mladih osoba sa invaliditetom,
– Prihvatilište za decu i mlade (regionalnog tipa),
– Prihvatilište za žrtve porodičnog nasilja (regionalnog tipa),
– Pomoć i nega u kući za odrasla i stara lica,
– Centar za mlade (edukativne, kreativne, sportske i zabavne radionice).

Vizija Centra je unapređenje kvaliteta usluga socijalne zaštite i stvaranje uslova za otklanjanje ili ublažavanja rizika nepovoljnih životnih okolnosti pojedinaca, odnosno ugroženih socijalnih grupa na području grada Kragujevca.

Nema komentara

Odgovorite