Porodica nije samo prost zbir članova

- -
0

porodica uručenje nagradaPovodom Međunarodnog dana porodice u zgradi Grada je održana svečanost Savetovališta za brak i porodicu Centra za socijalni rad “Solidarnost”.

Porodica nije samo prost zbir članova. Ona je jedna posebna, jedinstvena zajednica, u kojoj svi članovi utiču jedni na druge, i u kojoj je uspeh jednog člana uspeh cele porodice, a problem jednog člana, problem cele porodice. A porodica je, zapravo najbolji okvir u kome to može i da se prati i zbog toga, porodica nema alternativu – istakla je Gordana Petronijević, rukovodilac Savetovališta.

Savetovalište za brak i porodicu uz podršku grada Kragujevca osmislilo je i sprovelo nagradni konkurs za literarne i likovne radove za osnovce i predškolce na temu porodice. Na konkurs je stiglo 87 likovnih radova predškolaca i 82 literarna rada čiji su autori osnovci. Autori najboljih radova nagrađeni su digitalnim fotoaparatima i paketima za porodicu.

Prvonagrađeni su radovi Jelene Nedeljković iz vrtića «Sunce», milice Krstić, učenice OŠ “Dragiša Luković Španac” i Jane Stojčević, učenice OŠ “Moma Stanojlović”.

Za dobitnike nagrada i članove njihovih porodica, u nedelju, 19. maja, biće organizovan jednodnevni porodični izlet u saradnji sa Gradskom turističkom organizacijom “Kragujevac”. U programu putovanja je poseta manastiru Voljavča i etno domaćinstvu Cicić u Stragarima.

Nema komentara

Odgovorite