Porez na imovinu veći i za 500 odsto

- -
0

opstina

Poreski obveznici u Kragujevcu rešenja o porezu na imovinu za 2015. godinu dobiće krajem ovog meseca, izjavila je Tanjugu portparol gradske Poreske uprave, Sanja Stanojević.

Naglašavajući da će se dostava tih rešenja fizičkim licima vršiti preko mesnih zajednica i mesnih kancelarija, Stanojević tvrdi da će iznos poreza na imovinu za fizička lica, u proseku, biti na istom nivou kao i za 2014. godinu.

– Manji porez na imovinu imaće građani koji imaju nepokretnost-građevinsko zemljište u četvrtoj zoni, zato što je prosečna cena kvadratnog metra u toj zoni, na osnovu koje se utvrđuje porez na imovinu, smanjena sa 990 dinara na 350 dinara – rekla je Stanojević.

Za razliku od njih, pravna lica koja imaju nepokretnost i poslovni prostor u drugoj zoni, dobiće rešenja o porezu na imovinu uvećana za oko 500 odsto.

– Prosečna cena kvadratnog metra za nepokretnost i poslovne zgrade u drugoj zoni je uvećana i ona za 2015. godinu iznosi 107.016 dinara, dok je u prošloj godini iznosila 17.430 dinara – rekla je Stanojević.

Odluku o prosečnoj ceni kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti za utvđivanje poreza na imovinu za 2015. godinu, donelo je Gradsko veće Kragujevca krajem prošle godine. Prema toj odluci, koja je objavljena na sajtu gradske uprave, na teritoriji Kragujevca određeno je šest zona za utvrđivanje poreza na imovinu za 2015. godinu.

Nema komentara

Odgovorite