Ponovo ne radi autobuska stanica, radnici plakali

- -
0

rg autobuska stanica 3

Glavna autobuska stanica u Kragujevcu od podne ne radi, jer se dosadašnji zakupac firma „Bamiron KG“ iseljava, a novi zakupac preduzeće „Janjušević prevoz“ tek narednih dana treba da se useli.

Autobusi ulaze na glavnu stanicu, ali bez plaćanja stanične usluge, a građani koji putuju od podne telefonom ne mogu da se obaveste o polascima, jer je firma „Bamiron KG“ raskinula radni odnos sa oko 30 radnika koje je pre nekoliko meseci zaposlila.

„Iseljavamo se na osnovu dobijenog sudskog rešenja kojim nam je naloženo da napustimo stanicu“, rekao je Đuričković u izjavi Tanjugu i dodao da je zbog toga morao da otpusti sve radnike, da mu nije bilo lako, jer su gotovo svi, kako je rekao, plakali.

Vlasnik pribojskog preduzeća „Janjušević prevoz“ Vinko Janjušević u izjavi Tanjugu uverava da će stanica ubrzo ponovo početi da radi.

„Sutra ili u subotu biće izvršena primopredaje i stanica će odmah da radi, a građani će imati mogućnost da se putem telefona informišu o autobuskim polascima“, tvrdi Janjušević.

Glavna autobuska stanica u Kragujevcu nije radila više od godinu i po dana, počev od kraja 2013. godine, zbog štrajka radnika propalog preduzeća „Autosaobraćaj“ u čijem je i vlasništvu bila.

Početkom godine za zakupca je izabrana firma „Bamiron KG“, ogranak beogradske firme „Bamiron“ sa kojom je ugovoren godišnji zakup stanice na iznos od 3,6 miliona dinara u naredne tri godine.

Stanica je krajem maja počela da radi, a firma „Bamiron KG“, kako tvrdi Đuričković, uložila je sedam miliona dinara za sređivanje stanice i izmirivanje dugovanja za struju i vodu koja „Autosaobraćaj“ nije izmirio.

Dva meseca nakon toga, Agencija za privatizaciju raspisuje novi oglas za izdavanje stanice u zakup, uz obrazloženje da je umeđuvremenu promenjen status „Autosaobraćaja“, budući da to preduzeće nije u restrukturiranju već da je otišlo u stečaj.

Na tom oglasu među brojnim ponudama izabrana je za novog zakupca firma „Janjušević prevoz“ koja je ponudila mesečnu rentu od 5,6 miliona dinara.

Nema komentara

Odgovorite