Ponos Šumadije 2012

- -
0

Grad Kragujevac će i ove godine u okviru manifestacije “Ponos Šumadije“ dodeliti nagrade sportistima koji su u 2012. godini ostvarili najbolje rezultate.

Komisija koju čine predsednik Jovan Pavlović Bojadžić, pomoćnik gradonačelnika za sport i članovi: Stevan Pletikosić, najuspešniji sportista Kragujevca svih vremena, Srećko Otović, predsednik Sportskog saveza Kragujevca, Milan Živković, sportski novinar TV Kanal 9, Ivan Pavlović, sportski novinar IPSport media, Goran Nikolić, direktor Paraolimpijskog kluba “Junior“ i Nenad Tanasijević, predsednik Univerzitetskog sportskog saveza Kragujevac, odlučivaće o dodeli nagrada u 13 kategorija u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Na predlog sportskih klubova iz svojih redova uz odgovarajuće obrazloženje, što će Komisiji olakšati posao, biraće se najuspešniji sportista u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji, objasnio je Jovan Pavlović Bojadžić. Komisija će odlučivati o dodeli nagrade za najuspešnijeg sportistu u kategoriji paraolimpijskih sportova, najuspešniji sportski klub i klub u radu sa mlađim kategorijama, za najuspešnijeg trenera, dodeliće se i nagrada za životno delo, istaknutog sportskog radnika, za klub otkrovenje godine, a biće nagrađena manifestacija godine, sportska organizacija ili savez za doprinos u afirmaciji sporta, poduhvat godine, dok je prvi put ove godine organizovan internet izbor za najpopularnijeg sportistu i sportistkinju, koji kreće od sutra preko zvaničnog sajta Grada, i trajaće do 10. decembra, najavio je predsednik Komisije i pomoćnik gradonačelnika Jovan Pavlović Bojadžić.

Kriterijum za dodeljivanje nagrada prvenstveno će biti sportski rezultat, rekao je Stevan Pletikosić, član Komisije, i dodao da su pored ostalih nagrada, veoma važni i glasovi osvojeni putem interneta, jer se često desi da najuspešniji sportista nije i najpopularniji, čime smo pomirili ove dve kategorije. Manifestacija, “Ponos Šumadije“ koja postaje tradicionalna, biće održana 17. decembra u 18.00 časova na kragujevačkom “Šumadija sajmu“.

Nema komentara

Odgovorite