Pomoć za građevinski materijal interno raseljenim i izbeglim licima

- -
0

jasmina nedovic pomoc raseljenim licimaU okviru programa za stambeno zbrinjavanje izbeglih i interno raseljenih lica za 2013. godinu, danas je dr Jasmina Nedović, član Gradskog veća za socijalnu politiku i društvenu brigu o deci, potpisala ugovore sa 19 lica u vidu novčane pomoći za nabavku građevinskog materijala.

Sredstva za realizaciju nabavke građevinskog materijala obezbedio je Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije, u iznosu od 5.580.000 dinara, a grad je učestvovao sa 620.000 dinara. Na oglas koji je bio raspisan u decembru prošle godine prijavilo se 67 lica. Komisija za dodelu pomoći po uvidu u dokumentaciju i stanju na terenu, odnosno socijalnom statusu i stepenu izgrađenosti objekta, odabrala je 13 interno raseljenih i šest porodica izbeglih lica, koji će dobiti od 150.000 do 440.000 dinara.

Dr Jasmina Nedović je ovom prilikom izrazila želju da ovakvi povodi za susrete budu još češći i rekla da se nada da će ova sredstva za nabavku građevinskog materijala pomoći njihovim porodicama da sebi obezbede bolje i kvalitetnije uslove stanovanja. Ona je najavila da će već u narednih petnaestak dana biti raspisan javni poziv za novi sličan projekat, gde će pravo konkurisanja imati izbegla i raseljena lica.

Nema komentara

Odgovorite