Policija uhapsila grupu demonstranata (VIDEO)

- -
2

Prema za sada nepotvrđenim i nezvaničnim informacijama, policija je u Kragujevcu privela više od 20 demonstranata.

Nakon mirnog dela protesta, oko 22 sata, manja grupa uglavnom mlađih demonstranata kamenicama je gađala prostorije Policijske uprave Kragujevac u zgradi Skupštine grada. Pri tome su polomljena stakla na prozorima, a u policijske kancelarije ubačena je baklja. Demonstranti su kamenicama i motkama polomili stakla na nekoliko službenih automobila ispred Policijske uprave, kao i prozore na zgradi Skupštine grada.

Policija je suzavcem rasterala demonstrante i formirala kordon na platou gde su se nalazili protestanti.

Naizmenična razmena kamenica i suzavca između policije i demonstranata trajala je do 23 sata i 30 minuta, nakon čega su se demonstranti povukli.

Nakon toga je policija, kako tvrde očevici, počela da privodi demonstrante, a kako pokazuju snimci, čak i uz upotrebu prekomerne sile.

2 Komentara

  1. Protest je bio miran građanski bez nasilja. Protiv onih koji su lomili i palili bez ikakve potrebe svaka sila koja je upotrebljena nije prekomerna čak je nedovoljna. Ne mogu da shvatim da se uvek nađe grupica idiota koja se trudi da obesmisli svaku borbu običnog nezadovoljnog građana. Moguće da su i ubačeni da su ubačeni sa zadatkom da obesmisle protest.

  2. Privedena su.deca koja.su setala,odlicni.djaci.studenti,a njihova bagra je sedwla kod sefa u kancelariji,dobra namestaljka..

Odgovorite