Policija pokrenula akciju ”Navijaj i pobedi, fer plej je u modi”

- -
0

Policijski službenici PU Kragujevac, započeli su sa sprovođenjem projekta pod nazivom ”Navijaj i pobedi, fer plej je u modi”, čiji je cilj da se učenicima srednjih škola ukaže da na sportskim priredbama podrže klub za koji navijaju na fer i sportski način, bez bilo kakvog nasilja i uništavanja inventara u halama ili na stadionima, kako bi sačuvali pravu draž navijanja.

Policijski službenici su danas, učenicima svih razreda srednje Stručne škole u Kragujevcu, održali predavanje na temu prevencije nasilja na sportskim priredbama, kao i zakonskim posledicama koje nasilje nosi. Policijska uprava Kragujevac planira da u narednom periodu obiđe i ostale škole na našoj teritoriji.

“Ovim projektom mladima šaljemo poruku da za svoj tim navijaju sportski, da budu dobri domaćini protivničkim navijačima i gosti kada idu da bodre svoj tim na drugim terenima, kako bi se svi osećali sigurno i bezbedno na sportskim priredbama. Tokom ovog projekta, zajedno sa učenicima srednjih škola prisustvovaćemo jednoj sportskoj manifestaciji, na kojoj će učenici svojim navijanjem poslati poruku fer pleja, tolerancije i pokazati kako se voli svoj klub”, navedeno je u saopštenju PU Kragujevac.

Policijska uprava svoje aktivnosti, kako je navedeno, sprovodi kako bi unapredila opštu bezbednost, a pre svega bezbednost dece i omladine, što je interes svih nas.

“Policijska uprava Kragujevac se zahvaljuje učenicima srednje Stručne škole koji su osmislili i realizovali pozorišnu predstavu i na taj način dali doprinos u borbi protiv nasilja na sportskim priredbama”, navedeno je u saopštenju policije.

Nema komentara

Odgovorite