Policija: Nije bilo pokušaja otmice devojčice

- -
0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu preduzeli su sve mere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi rasvetlili okolnosti događaja kada su navodno nepoznate osobe u belom kombiju ispred kragujevačkih škola pozivale učenike da uđu u vozilo, nudeći im bombone.

Kako je saopšteno iz PU Kragujevac, nakon obavljenih razgovora sa direktorima škola, nastavnim osobljem i velikim brojem građana, utvrđeno je da je reč o lažnoj prijavi.

Policija je pronašla devojčicu koja je izmislila ovaj događaj i sa njom je policijski službenik koji ima sertifikat za rad sa maloletnicima, u prisustvu roditelja i radnika Centra za socijalni rad ”Solidarnost” u Kragujevcu, obavio razgovor. O svemu je obavešteno Više javno tužilaštvo u Kragujevcu, kome će biti dostavljen izveštaj.

“Apelujemo na sve roditelje i nastavnike da svako saznanje koje može da ugrozi bezbednost učenika prijave policiji kako bi detaljno mogli da se ispitaju svi navodi, a ne da se neproverene informacije koje dovode do podizanja panike i uznemirenja javnosti, a pre svega same dece, šire po društvenim mrežama”, poručuju iz Policijske uprave Kragujevac.

Nema komentara

Odgovorite